Erkek çocuk sünnetinin kız çocuk sünnetinden farklı ya da daha az vahşi bir gelenek olduğunu mu sanıyorsunuz?
Pegasus Ajans·Kitabı okudu
Düşünce
1 +1'leme
Bob Marley Faruk'un dediği gibi "fazla dikkat çekiyorsun yapma" şu an o sahne aklıma geldi:)
Tengrigen
Farkındalığı düşük, eğitimsiz bir toplumda anlaşılmamak normal bir durum. O yüzden ne yazarsam yazayım -ki bunlar sadece “alıntı”, sözler bana bile ait değil- yadırgamaya devam edecekler. :)
Sünnetin riskleri elbette var sonucta bi' travma fakat sağlığa yararları bulunmakta. Söz konusu bilim olunca iki kere düşünür, konuşurum fakat sünnetli ve sünnetsiz erkekler arasında uyarılma ve erekte olma durumu arasında belirli farklılık olmadığını okumustum. Bilim değişken, yarın obur gün farkli bisi okurum bilemem 🤷
Tengrigen
Sünnet, bir Yahudi geleneğidir. Zamanla diğer Sami dinlere geçmiştir. Buradaki asıl sorun da sünnetin uygulanış amacında. Birçok aile sırf din gereği -ki sünnet farz değil, adı üzerinde sünnet olduğu halde- küçük çocukların iradesi dışında yapılmak zorunda bırakılması. Günümüzde de sözde elit bireyler bu uygulamayı "sağlık" argümanı arkasına saklanarak sürdürmekte. Yoksa yetişkin birey isterse kökünden kestirsin, beni bağlamaz.
Tengrigen
Türk kadınlarındaki cehaleti ve mide bulandıran ikiyüzlülüğü görebileceğiniz güzel bir eleştiri noktası. Lütfen çevrenize bakın. Kadın sünnetine karşı çıkarken, erkek sünneti için türlü soytarılıklar içeren törenlere imza atan kadınlar, kadınlarımız...
Zevki de baya baya azaltıyormuş.:(
Tengrigen
Bu coğrafya hem kadına hem erkeğe bir zulm. :(