Külü'm al, uzak yollara savur!
2025 6. kitabı
Okunma: 05 Mart 2025 00:48
Cânım Yazar, neler yazar Yazarla tanışıklığım ne kadar oldu bilmiyorum, saymadım da. Ama O'nu tanıyorum. Her gün yanında değilim ama her gün birlikteyiz. Her gün konuşmuyoruz, ama her gün O'nu dinliyorum, bazen de O beni. Ha bir de kalbine sarılmaya özen gösteriyorum. Söyleşileri oluyo arada, sadece benimle konuşmak olmaz ki :) Rica ediyorum, kalbinize sarılabilr miyim? - "Tabii" Velhâsıl Sıkı bi Tufan okuyucusu iseniz benim de sıkı bir Tufan okuyucusu olduğumu imgelerden anlamışsınızdır. :) 10 kitabı varsa 20sini okumuşumdur (!) Kitapları öyle tek seferlik okunacak da sonra raflara kaldırılacak da sonra ben Tufan okudum denicek !! Aman aman Kitap okumak ayrıdır, Tufan okumak ayrı, rica ediyorum. Bilirsiniz, Tufan okudum dersiniz, içinden bir oğuz atay, yusuf atılgan, Tanpınar, Marquez, Zweig, Dosto ... geçer. Ha yine bilirsiniz ki Yazar kitaplarında diğer yazarları misafir etmeyi de sever. Bu yüzden Tufan okumak için bi hazırlığınızın, ya da zihninzde kamyon dolusu kitapların olması gerekir. Çünkü O'nun öyle. Bunu neden söylüyorum, Tufanımızı en iyi şekilde atlatabilmek için :) Bazen sizi savurur, denizin dibine yahut bulutların üzerine; bazen duygularınızı temize çeker, bazen de temiz olan zihin dünyanızı nakış nakış işlenmiş bir halının karmakarışık arka yüzüne benzetir. Mutlu bir hayat değil, mutlu ânları savunur. Bütünüyle iyileşmiş insan değil, yaralarına da kabul insanı savunur. Bi kitap toplantımıza misafir olmuş ve şunları söylemişti: "Modern insan iyileşme hastalığına düşmüş; bazı şeyler yaşanmıştır, ordadır ve kapanmazdır." Kitap hakkında uzun uzun cümleler var lakin Yazar'ım hakkında uzun uzun cümleler kitaplarını daha zevkli kılacaktır şahsımca, o yüzden benim içimdeki Tufan'ı tanıtmak, hem belki bendeki tufanı dindirecek hem de sizin tufanınıza, Tufan yol olacak. Saymadım, fakat kısa birçok öykü anlatıyor Yazar. Öykü kelimesinin altını çizerim; birçok hayat, birçok pencere, birçok yaşanmış, yaşanamamış ve yaşamayı ya da yaşamamayı umut etmiş olaylar silsilesi. Yazarın çocukluğunun da geçtiği Suriçi'nde; tanıdığı, tanımadığı, tanımayı yahut çoktan unutmuş olmayı istediği birçok insanın içindeki surlara doğru bi yolculuğa çıkacaracak sizi. Yazarın kitaplarında yer verdiği mekanlara mutlaka gidin, görün, hissedin: bir değl iki kitap okumuş olacaksınız. Tecrübeyle sabit:) Tufan'la ve yüreğiyle kurduğum bağı güçlendiren şeyler var; ben de suriçi ndeyim ve her gün Yazarımın okuduğu fakültenin koridorlarındayım. Bunun için şanslı olmamın yanı sıra bunun farkında olmaktan dolayı da daha şanslıyım. Teşekkür ederim!! Tarık Tufan
İnceleme
Beni Onlara VermeTarık Tufan · Doğan Kitap Yayınları · 20216bin okunma