Puan vermedi·108 syf.····Okunma: 19 Mart 2025 05:47 İlk defa “Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz” kitabını görüp adına hayran olduğum fakat okuma cesareti gösteremediğim yazarın son zamanlarda her kitap-okur platformunda methedildiğini görünce daha fazla dayanamadım, ödüllü kitabı “Nohut Oda” ile Melisa Kesmez eserlerine bir giriş yapmış oldum. Onca övgüden sonra iyi bir edebiyatla karşılaşacağımı biliyordum, ancak okuduğum duyduğumdan çok daha fazlasıydı. Öyle ki Melisa Kesmez’in sözcükleri bir araya getirip, onları birbirine bağlayış şekline hayran oldum. Bir yazar anlatacağını birçok şekilde anlatabilir, ama her anlatı aynı derecede insanın yüreğine işleyemez. Melisa Kesmez daha ilk tanıştığımız anlarda hem cümlelerinin edebi gücüyle hem de aktardığı, anlattığı duygularla beni derinden etkiledi. Her sayfada bana tanıdık gelen bir his vardı. Olaylar farklı farklı olsa da hissettirdiği duygular benim kalbimdekilerle aynıydı. Neredeyse her an alıntı paylaşma isteğiyle dolup taştım, hepsini paylaşayım ve geri dönüp okuduğumda yeniden karşılaşayım istedim (neredeyse kitabı yayınlamak gibi olacağından kendimi tuttum)
Uzun zamandır öykü türünden bir eser okumamıştım, özlemimi daha iyi dindireceğim bir yazar bulamazdım sanırım. Melisa Kesmez külliyatının kıyısından ayaklarımı denize sokmuş gibiyim, derinliklerinde yüzmeye sabırsızlanıyorum.