Öncelikle kitabımız bir Novella yani ara kitaptır. Seriyle bir bağlantısı yoktur ama kurguda derinleşmek isterseniz öneririm. Ben Kızıl Kraliçe ve Cam Kılıç kitaplarını okuduktan sonra okudum. Bence spoiler yememek ve anlamlandırabilmek açısından bu iki kitabı okuduktan sonra seriye dahil etmeniz daha sağlıklı olur.
KİTABIN KONUSU:
Bu kitap iki kısımdan oluşuyor. İlk kısım Cal'in annesi Coriane'in prensle tanışma, evlenme ve öldürülme sürecini anlatıyor. İkinci kısımdaysa Farley'in hayatına ve Shade'le tanışma sürecine tanık oluyoruz.
KİTAP YORUMUM:
Öncelikle kitap inanılmaz akıcıydı ve bir günde okudum. Yazarın diğer iki kitabına kıyasla bu kitabın yazım dili çok başarılıydı. Özellikle Coriane'in hayatının anlatıldığı bölüm ilahi bakış açısıyla yazılmış ve çok başarılı olmuş. Masal okuyormuşum gibi hissettim ve hiç bitmesin istedim. İkinci kısım da aynı şekilde çok akıcıydı. Farley'in Kızıl İsyanı'na nasıl dahil olduğunu ve ne kadar büyük bir rol oynadığını görüyoruz. Ayrıca Shade ile nasıl tanıştıkları da merak konusuydu ve o yönden de kitap bizi çok güzel besledi. Genel olarak çok keyif alarak okuduğum ve yazarın en başarılı bulduğum kitabı oldu. Ayrıca yazar ilahi bakış açısıyla yazmakta oldukça iyi, umarım bu şekilde yazmaya devam eder ve serinin kalan kitaplarından da zevk alırız.