Kızıl Kraliçe Serisi 2. Kitap

İlk Yayın Tarihi:
9 Şubat 2016
Pegasus Yayınları
Orijinal Adı:
Glass Sword, (Red Queen #2)
Ciltli

Yordu.
2025 25. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 00:00
Kurgusu çok güzel bak gerçekten ama karakterlerin davranışları duyguları o kadar çileden çıkarıyor ki beni artık tahammül edemiyorum. Ben zaten çok büyük beklentilerle başlamamıştım ve anlatımın acemiliğini de görmezden gelebilirim çünkü akıcı. Aşk üçgeni de neyse bu sadece benim sevmediğim bir şey diyelim. Herkes ihanet ediyor diye Mare de bir yerden sonra her an tetikte bunada okey, sorun yalanlar söylemesi, Cal ile kurdukları bağ yok ortada çünkü ne konuşsalar Mare iç sesinde diyor ki "....yalan söyledim" ???? Tmm aşk yok. Mave kalıyor geriye ve bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama Mave'yle olan nefretini okumayı daha çok sevdim. Hatta Julian'ın konuşmaları dışında tek sevdiğim şey Maven sahneleriydi kitapta. Geri kalanı Mare'nin fazla dramatik sıkıcı iç sesiydi. Ve savaşı o kadar ellerine yüzlerine bulaştırdılar ki. Kaybedecek bile olsalar fark etmez. Bari cesur karakterler yaz. Sinirden delirdiğim bir sahne; düşmanı öldürüyorlar Mare diyor ki çok acımış olmalıydı kendini onun yerine koyuyordu... Yapılan adaletsizliğin farkında? ki öldürdükleri adam da hiç gözünü kırpmadan bunları öldürürdü ama neyin vicdan azabı bu hayatım??? Bu arada Mare ile yıldızımız barışmayacak bundan sonra belli çünkü Cal ile olmayabilirlerde yanlış çift de yapmış olabilirim bilmiyorum daha 2 kitabı okumadım ama aklı hep Cal'i öperken bile Maven'deydi bu bana bir az Caraval'dan Tella'yı hatırlattı:( Artık seriyi yarım da bırakamam maalesef novellaları es geçip 2 kitabı önümüzdeki aylarda okurum. Merakta kalmadı hiç ve art arda okursam rs gidicem:(
Fantastik
2025 11. kitabı
Uzun bir inceleme değil tek bir cümle yazacağım: 1) Mare tam dayaklıksın. ..........................................................................
2020 13. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2020 23:28
Kim ne derse desin, Kızıl Kraliçe serisinin en psikolojik kitabıydı. Ve kesinlikle seriye de yön veren baş bir kitaptı. Kızıl Kraliçe'nin ilk kitabından daha güzel olduğunu, bu şekilde düşünen tek kişi olduğumun bilincinde olarak söylemek isterim. Mare'in hem liderlik yapmak zorunda olması hem bir sürü insanı aynı anda korumaya çalışması ve bu sırada da herkes için güçlü durmaya çalışmasını okumak ve cam bir kılıç gibi çatlamaya başladığını görmek çok zordu. Mare yaşadıkları her şeyde kendisine çok yüklendi ve bu yüzden kalbini herkese kapatmasının daha iyi olacağını düşündü ama yalnızlık, böyle bir savaşta onun yardımcısı olamadı ne yazık ki. Zavallı ağabeyi için yasını bile tutamadan Maven'ın tutsağı olması da ayrı bir kırıcıydı. Dizi gibi kitap, okunmasını tavsiye ettiğim birçoklarından biridir.
2020 2. kitabı
Evet evet... Ben senin 1. Kitabını -çok denilemez- sevmiştim be Cam Kılıç... Neden böyle yaptın? Ama ben biliyorum suç sende değil. Şşş.. tamam.. tamam sakin ol cam kılıç sen iyi ve güzel bir
2025 58. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2025 19:50
Serinin ikinci kitabı bir watped ten çıkmış sanki yazar yazmayı bildiğini düşünmüyorum araya olaylar sıkıştıra sıkıştıra sayfaları içimdeki şimşeği hissetmiyorum diye diye süslemiş fantastik okumak eglenceli iken kasıyor heralde seriyi atlaya atlaya okurum yoksa takılıyorum saat gibi
Ben Bir Kılıçsam Camdan Yapılmışım
2026 24. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 22:11
Dediğim gibi ikinci kitapta toparladı,yani hâlâ bazı eksikler var ama ilk kitap kadar fazla değil.İkinci kitabı çok ama çok sevdim,gerek alıntıları gerek karakterleri ile mükemmel bir kitaptı.Sanırım
2019 12. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2019 00:30
Serinin kurgusu ve temelleri hakkında Kızıl Kraliçe isimli ilk kitapta yaptığım incelemede bahsettiğim için burada tekrar etmeyeceğim. (İlk kitabın incelemesi için #41701711 ) Cam Kılıç, serinin ikinci kitabı ve bence Kızıl Kraliçe'den sonra oldukça zorlama olarak yazılmış bir kitap. Ana karakterimiz Mare'nin ergenlik buhranları artık ayyuka çıkmış olduğu için okumakta çok zorlandım. Kararsız, düşüncesiz ve bencil tavırları beni bu kitapta, ilk kitaptakinden çok daha fazla rahatsız etti. Kitabı neredeyse üçte biri bomboş geçti. Doğru düzgün hiçbir aksiyonun olmadığı bu kısımlar, tamamen sayfa sayısını arttırmak için ayrıntılı hale getirilmiş gibi hissettim. Neredeyse son 150 sayfaya kadar hiçbir şey olmadı. Ve tüm olaylar o son 150 sayfaya sığdırıldı. 300 sayfalık bir hamallıktan sonra verilen 150 sayfalık bir gerilim, bence yetersizdi. İlk kitaptaki merak, heyecan ve akıcı kurguyu bu kitapta bulamadım. Yine de serinin tamamını okumak istediğim için geçmek zorunda olduğum bir basamaktı. Kızıl Kraliçe de benden çok yüksek bir puan alamamıştı. Ancak Cam Kılıç, ilk kitaba oranla çok çok daha yerlerde. Umarım yazar üçüncü kitapta beni şaşırtabilir. Okuduğunuz için teşekkür ederim, sevgiyle kalın.
2025 113. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2025 18:34
Büşra
Büşra
Merve CENGİZ
Merve CENGİZ
Cam Kılıç
Seri kitapların son kitabının veya ondan bir önceki kitabının kötü yazılmasına alışığım fakat serinin daha ikinci kitabının kötü- kötü demek bile az aslında-
2025 58. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2025 01:34
O kadar iyi bir yerde bitti ki serinin diğer kitabını okumak için sabırsızlanıyorum. Yazarın yazım diline söyleyecek söz yok zaten. Aşırı akıcı yazıyor. Ve kitap uzun olmasına rağmen sayfalar çok hızlı okunuyor. Okumayı düşünenler tereddütte kalmasın. Kesinlikle pişman olmazlar.
2022 44. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2022 16:15
Ilk kitabından ziyade bu kitapta daha çok sinir oldum. Orda bir şeyler olur, abisi yaralanır sevdiğinin peşinden gider, yakalanırlar sevdiğini düşünür, abisi kendisi kurtulsun diye kurşun önüne atlar yine çocuğu düşünür, o da seviyor olabilir ama bunu hiçbir şekilde belli etmiyor ki nasıl belli etsin kardeşi ihanet etti babası öldü kızda orda benimle ilgilensin bizim isyana yardım etsin "sanki kendisinin ailesine bir şey olsa yardım edecekte." Bir de sürekli Cal da Cal diyo bu duruma aşırı sinir oldum şahsen.  Diğer olaysa kendi gibi kızıl olupta gücü olanları bulmaya gidecek bakalım nasıl olacak ve ne tür bir belaya bulaşacaklar.

Victoria AveyardYazar · 8 kitap
Victoria Aveyard (27 Temmuz 1990 doğumlu), genç yetişkin ve fantastik kurgu ve senaryolar yazan Amerikalı bir yazardır. Fantastik romanı Kızıl Kraliçe ile tanınır.[2] Aveyard, romanı 2012 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin senaryo yazma programından mezun olduktan bir yıl sonra yazdı. Sony Pictures, Eternal'ın özel senaryosunu yazmak için onunla iş birliği yaptı. Aveyard, 27 Temmuz 1990'da doğdu ve Batı Massachusetts'teki küçük bir kasabada büyüdü. Anne ve babası devlet okulunda öğretmendir.[7] Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne kabul edildikten sonra on sekiz yaşında Kaliforniya'ya taşındı ve burada senaryo yazarlığı eğitimi aldı.[8] İskoç ve İtalyan kökenlidir ve Santa Monica'da yaşamaktadır.