Red Queen #2

Victoria Aveyard
9 Şubat 2016
HarperTeen
Orijinal Adı:
Glass Sword, (Red Queen #2)
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Ciltli

2024 74. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2024 15:49
Kitap sürükleyici bir anlatima sahip ama Mare'e ısınamadım. Sözlerinin daha olgun olmasını beklerdim. Yazar galiba Mare'in mükemmel bir insan olmadığını anlatmaya çalışmış. Yinede Mare hatalariyla yüzleşemiyor, surekli birilerini suçluyor ve kendisini on plana koyuyor. Kitabin sonu kisa kaçsada güzeldi. Baştan beri beklediğim bir sondu ve gerceklesmesiyle rahatladim, çünkü kız artik baya bıktırmıstı. Üçüncü kitabi okumayı düşünmüyorum.
Glass SwordVictoria Aveyard · HarperTeen · 20162,018 okunma
Yordu.
2025 25. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 00:00
Kurgusu çok güzel bak gerçekten ama karakterlerin davranışları duyguları o kadar çileden çıkarıyor ki beni artık tahammül edemiyorum. Ben zaten çok büyük beklentilerle başlamamıştım ve anlatımın acemiliğini de görmezden gelebilirim çünkü akıcı. Aşk üçgeni de neyse bu sadece benim sevmediğim bir şey diyelim. Herkes ihanet ediyor diye Mare de bir yerden sonra her an tetikte bunada okey, sorun yalanlar söylemesi, Cal ile kurdukları bağ yok ortada çünkü ne konuşsalar Mare iç sesinde diyor ki "....yalan söyledim" ???? Tmm aşk yok. Mave kalıyor geriye ve bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama Mave'yle olan nefretini okumayı daha çok sevdim. Hatta Julian'ın konuşmaları dışında tek sevdiğim şey Maven sahneleriydi kitapta. Geri kalanı Mare'nin fazla dramatik sıkıcı iç sesiydi. Ve savaşı o kadar ellerine yüzlerine bulaştırdılar ki. Kaybedecek bile olsalar fark etmez. Bari cesur karakterler yaz. Sinirden delirdiğim bir sahne; düşmanı öldürüyorlar Mare diyor ki çok acımış olmalıydı kendini onun yerine koyuyordu... Yapılan adaletsizliğin farkında? ki öldürdükleri adam da hiç gözünü kırpmadan bunları öldürürdü ama neyin vicdan azabı bu hayatım??? Bu arada Mare ile yıldızımız barışmayacak bundan sonra belli çünkü Cal ile olmayabilirlerde yanlış çift de yapmış olabilirim bilmiyorum daha 2 kitabı okumadım ama aklı hep Cal'i öperken bile Maven'deydi bu bana bir az Caraval'dan Tella'yı hatırlattı:( Artık seriyi yarım da bırakamam maalesef novellaları es geçip 2 kitabı önümüzdeki aylarda okurum. Merakta kalmadı hiç ve art arda okursam rs gidicem:(
Fantastik
2025 11. kitabı
Uzun bir inceleme değil tek bir cümle yazacağım: 1) Mare tam dayaklıksın. ..........................................................................
2020 13. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2020 23:28
Kim ne derse desin, Kızıl Kraliçe serisinin en psikolojik kitabıydı. Ve kesinlikle seriye de yön veren baş bir kitaptı. Kızıl Kraliçe'nin ilk kitabından daha güzel olduğunu, bu şekilde düşünen tek kişi olduğumun bilincinde olarak söylemek isterim. Mare'in hem liderlik yapmak zorunda olması hem bir sürü insanı aynı anda korumaya çalışması ve bu sırada da herkes için güçlü durmaya çalışmasını okumak ve cam bir kılıç gibi çatlamaya başladığını görmek çok zordu. Mare yaşadıkları her şeyde kendisine çok yüklendi ve bu yüzden kalbini herkese kapatmasının daha iyi olacağını düşündü ama yalnızlık, böyle bir savaşta onun yardımcısı olamadı ne yazık ki. Zavallı ağabeyi için yasını bile tutamadan Maven'ın tutsağı olması da ayrı bir kırıcıydı. Dizi gibi kitap, okunmasını tavsiye ettiğim birçoklarından biridir.
2020 2. kitabı
Evet evet... Ben senin 1. Kitabını -çok denilemez- sevmiştim be Cam Kılıç... Neden böyle yaptın? Ama ben biliyorum suç sende değil. Şşş.. tamam.. tamam sakin ol cam kılıç sen iyi ve güzel bir kitapsın ama yanlış ellere düştün bunu kabullenelim.. biliyorum biliyorum "Yazıldığın eller kaderindir" biliyorum... Sana laf etmeyeceğim endişe etme.. MARE sen ne kadar andaval bir karaktersin ya. Yani yazar kızımız bize öyle bir karakter vermiş ki, karakteri seversen seni özel bir cemiyete alıyorlar ve yüzyıllar boyunca yetecek para veriyorlar. Yani böyle bir seçenek olsa bile ben sevemezdim bu karakteri. Buhranları, sınırsız regl dönemi davranışları, ani ruh değişimleri, salaklığı... Bak sayarım ama enerjim yetmez... Kitap çok zayıf. "Yan karakterler güçlendirir ya ?" Derseniz, *cık* hayır. Yan karakterleri de majör depresyon içinde. O kadar entrikalar çeviren Maven bu kitap ağzından salyalar aka aka geziyordu. Ciddiyim bu konuda. Cal'de zaten Kemal Kılıçdaroğlu (!) gibi liderlik vasfı taşımıyor. MARE -adını büyük harflerle yazıyorum ki nefret boyutum anlaşılsın- zaten "güvenemem hayır... hayır.. ihanet kokusu alıyorum... bıçak saplayacaklar tam böörüme" kafasında. Kooooskoca Elara Merandus da oğlu gibi bayrak sallıyor. Yani ben anlamıyorum çekirden çitlemek için mi geçtiler krallığa... Hikayeyi destekleyen, sırtına alıp Seyit Onbaşı gibi taşıyan tek karakter -bence- Shade Barrow. Sadece Shade beni okumak için teşvik etti. Meraklandırdı acaba ne olacak diye. 300 sayfalık kitapta 200 sayfası bomboş. Bilmem kaç sayfası Cameron karakterinin, Hürrem Sultan gibi; "Kardeşimi -oğlumu- verin bana" sözleriyle geçti. Amaa ben seriyi sürdürmek adına okumaya devam edeceğim. MARE karakterine sempati duymaya çalışacağım.. Öptüm.
2025 58. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2025 19:50
Serinin ikinci kitabı bir watped ten çıkmış sanki yazar yazmayı bildiğini düşünmüyorum araya olaylar sıkıştıra sıkıştıra sayfaları içimdeki şimşeği hissetmiyorum diye diye süslemiş fantastik okumak eglenceli iken kasıyor heralde seriyi atlaya atlaya okurum yoksa takılıyorum saat gibi
Ben Bir Kılıçsam Camdan Yapılmışım
2026 24. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 22:11
Dediğim gibi ikinci kitapta toparladı,yani hâlâ bazı eksikler var ama ilk kitap kadar fazla değil.İkinci kitabı çok ama çok sevdim,gerek alıntıları gerek karakterleri ile mükemmel bir kitaptı.Sanırım benim için serinin en sevdiğim kitabı olacak ama emin konuşmayayım.Yine de sayfa 260'a kadar içim çıktı.Çok ama çok sıkıcıydı yani nasıl tahammül ettiğimden emin değilim. Bu seriyi sırtlanan tek karakter Julian heralde çünkü diğerleri gereksiz bir atışma içinde.Hayır hep bir laf hep bir kavga.Ayrıca kitap yine romantizm açısından çok ama çok düşüktü,yani duyguları falan anlayamaz oldum.Bakın kesinlikle romantizm düşkünü biri değilim ama kitapta lafı geçen bir şeyi de görmek isterim. Her neyse Mare yine harika bir kızdı,yani biraz deli ama napayım seviyorum delileri.Çok fazla karakter çatışması var kızda,yani bu yazarın hatası mı yoksa bunu mu yazmak istedi anlayamadım.Hataysa da güzel olmuş,yani bipolar ben için güzel.Deli deliyi dakikada buluyor,sizi bilemem.Sever misiniz,sevmez misiniz. Kitapta distopya,isyan,ayaklanma ruhu çok iyi verilmiş.Yani ciddi ciddi "Bu ne biçim düzen be?!" diye sövebilirsiniz.O kadar iyi yansıtılmış ki sınıf ayrımı kendinizi orada o hengamede hissediyorsunuz.Aşağılanıyorsunuz yani. Mare çok değişti bu arada yani o kız değil,Julian olmasa ölüp giderdi herhalde.Julian'ı seviyorum ben ya.Çok zeki,anlayışlı yani bu adam mükemmel bir devrim yapar.Herkese Julian lazım."Her eve bir suç kralı"der gibi oldum.Bilen bilir.Beyaz Leke'den.Ben de her şeyi okumuşum ya. Durun konudan sapmayayım Julian önemli.Yani böyle tam uzun yolda yan yana oturulacak kişi.Uzun yol yolculuklarını bilenler bilir.Julian harika biri ya.Satırlarca anlatabilirim bu adamı. Kısa kesiyorum güzeldi,beğendim.Bayıldım...
2019 12. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2019 00:30
Serinin kurgusu ve temelleri hakkında Kızıl Kraliçe isimli ilk kitapta yaptığım incelemede bahsettiğim için burada tekrar etmeyeceğim. (İlk kitabın incelemesi için #41701711 ) Cam Kılıç, serinin ikinci kitabı ve bence Kızıl Kraliçe'den sonra oldukça zorlama olarak yazılmış bir kitap. Ana karakterimiz Mare'nin ergenlik buhranları artık ayyuka çıkmış olduğu için okumakta çok zorlandım. Kararsız, düşüncesiz ve bencil tavırları beni bu kitapta, ilk kitaptakinden çok daha fazla rahatsız etti. Kitabı neredeyse üçte biri bomboş geçti. Doğru düzgün hiçbir aksiyonun olmadığı bu kısımlar, tamamen sayfa sayısını arttırmak için ayrıntılı hale getirilmiş gibi hissettim. Neredeyse son 150 sayfaya kadar hiçbir şey olmadı. Ve tüm olaylar o son 150 sayfaya sığdırıldı. 300 sayfalık bir hamallıktan sonra verilen 150 sayfalık bir gerilim, bence yetersizdi. İlk kitaptaki merak, heyecan ve akıcı kurguyu bu kitapta bulamadım. Yine de serinin tamamını okumak istediğim için geçmek zorunda olduğum bir basamaktı. Kızıl Kraliçe de benden çok yüksek bir puan alamamıştı. Ancak Cam Kılıç, ilk kitaba oranla çok çok daha yerlerde. Umarım yazar üçüncü kitapta beni şaşırtabilir. Okuduğunuz için teşekkür ederim, sevgiyle kalın.
2025 113. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2025 18:34
Büşra Merve CENGİZ Cam Kılıç Seri kitapların son kitabının veya ondan bir önceki kitabının kötü yazılmasına alışığım fakat serinin daha ikinci kitabının kötü- kötü demek bile az aslında- yazılması okuyucuya bir hakarettir. İlk kitabın kurgusu, karakterleri her şeyi bir kitapta yerle bir olmuştu resmen. Okurken hem yoruldum hem de sıkıldım. Aşk üçgeni yapmak isteyip de bunu becerememek bir defa büyük sıkıntı. Mare'nin kimi istediğini bilemeyişi( Cal'ı kaybedemem ama Maven'den de gelen notları saklarım) davranışları sinir krizi geçirtmelik. ️İki kişi arasında kalmayı anlarım ama bu bildiğin oburluk durumu. Ne ayranın dökülmesin ne kötü şeyler olmasın. ( Ki Mare'nin Maven'i değil de Sarayı özlediğine imzamı atarım ama kanıtlayamam) Bu zamana kadar bizi en sinir eden kadın karakter His'ti. Bu kitap itibariyle tahtını Mare'ye devretti kızım. Dört yüz atmış boyunca Mare'nin egosu(beni yenemezler, beni durduramazlar, hadi cesaretin varsa adım at vs..), Bitmek bilmeyen bencilliği (benim gibi olanları kurtarmam lazım ama bu uğurda kim ölürse ölsün) her sayfada kimseye güvenemem diyip durması.. yeter abla anladık sen kimseye güvenemezsin tamam. Tek akıllı cesur yenilmez sensin cidden anladık tamam Cal bana hala çok soğuk geliyor ve Mave ile olan ilişkileri(!) bana asla geçmiyor. Maven ne kadar kötü olursa olsun bir duruşu var ve davasının arkasında duruyor. Kötülükse kötülük, savaşmaksa savaşmak ne istediğini biliyor en azından. Kitap resmen son yüz sayfada açıldı oraya gelene kadar da ruhum daraldı. Kitabın sonunun ne olacağını da başından tahmin ettim resmen. Orada bile kendini feda etmiyor aslında kahramanlık göstergesi yapmaya çalışıyor her hareketin mi falsolu olur kızım? Mave'nin asla bizimkileri yakalayamayışı ise bambaşka boyut oldu, yakaladığı anda
2025 58. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2025 01:34
O kadar iyi bir yerde bitti ki serinin diğer kitabını okumak için sabırsızlanıyorum. Yazarın yazım diline söyleyecek söz yok zaten. Aşırı akıcı yazıyor. Ve kitap uzun olmasına rağmen sayfalar çok hızlı okunuyor. Okumayı düşünenler tereddütte kalmasın. Kesinlikle pişman olmazlar.

Victoria AveyardYazar · 8 kitap
Victoria Aveyard (27 Temmuz 1990 doğumlu), genç yetişkin ve fantastik kurgu ve senaryolar yazan Amerikalı bir yazardır. Fantastik romanı Kızıl Kraliçe ile tanınır.[2] Aveyard, romanı 2012 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin senaryo yazma programından mezun olduktan bir yıl sonra yazdı. Sony Pictures, Eternal'ın özel senaryosunu yazmak için onunla iş birliği yaptı. Aveyard, 27 Temmuz 1990'da doğdu ve Batı Massachusetts'teki küçük bir kasabada büyüdü. Anne ve babası devlet okulunda öğretmendir.[7] Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne kabul edildikten sonra on sekiz yaşında Kaliforniya'ya taşındı ve burada senaryo yazarlığı eğitimi aldı.[8] İskoç ve İtalyan kökenlidir ve Santa Monica'da yaşamaktadır.