Herkese selamlar. #royalelite serisinin devam kitabi olan #viciousprince yorumu ile geldim. Öncelikle belirtmeliyimki bu kitaba bayıldım. Serinin şimdiye dek en iyi ve tek #darkromance kategorisinde degerlendirebilecegim kitabiydi. Aslinda seride okuduğum kitaplari baz aldığım zaman hiç umudum yoktu ve nedense Ronan'in hikayesinden de bir beklentim yoktu. Ama beni resmen ters kose yaptı. Açıkçası tam bir sürpriz oldu.
Ronan şimdiye dek gamsız, eğlence adamı modunda takılan ve gününü gün eden biriydi. "Cok gülen, çok ağlayandir." mottosundan yola çıkarak olsa olsa o böyle biridir ve dramini guluslerinin ardına sakliyordur diye dusunuyordum ki tam da öyle çıktı. Çocukken yasadigi olay beni derinden sarsti. Ama en cok da Teal ile geçmişlerinin ortak bir acıya ve kişiye dayanıyor olması kalbimi kırdı. Teal ve Nox'un uyuşturucu bağımlısı bir annenin elinde sürekli heba olması ve tacize ugramalari ustelik bu tacizin müsebbibi olan kişinin Ronan ile bağlantılı olması çok uzucuydu. Kitabi okumakla birlikte, cocukların boyle kirli bir dünyada yaşıyor olmalari gerçeği ile bir kez daha yüzlestim.
Hikayenin kilit noktası geçmişleriyken güncelde her ikisinin nefret ile baslayan ve bir yerde zorunlu nisanlilik sürecine dahil oldukları hikayeyi okuması ise çok keyifliydi. "Ben aşka inanmam, aşktan anlamam" diyen, Teal'i görünce haç çıkaran, kibirli lordumuz Ronan efendinin iki günde aşktan maymuna dönmesi, üstüne bir de uçan kuştan kıskanmasını okumak öylesine eğlenceliydi ki anlatamam. Teal'in de Ronan'in tavırlarına asla boyun eğmemesi, eyvallahi olmayışı, Ronan'i sahiplenip her kızı yaka paça dışarı atması heyt be dedirtti. Ay özellikle de Silver ile saç saça girdikleri sahnede çok güldüm.
Yayinevi serinin devamini çıkaracak mi bilmiyorum ama sırf Ronan'in kitabi için çıksın isterim.
Sırada #royaleliteepilogue var.
Ronan ve Elsa'nin babalari onlar icin anlaşmalı bir evlilik ayarlar. Ancak Elsa Aiden ile birlikte olduğundan bu anlaşmayı reddeder ve Teal anlasmaya dahil olur. Fakat sorun şudur ki ikili birbirinden asla haz etmez. Ronan surekli bu anlaşmayi bozmasıni istesede Teal babasina olan gönül borcu nedeniyle buna yanaşmaz. Hal boyle olunca Ronan'da Teal'in bu anlasmayi bozmasi için ona oyunlar oynamaya karar verir. Teal ise geçmişte yaşadığı travmanın etkisinden kurtulmak için bir seks kulübüne gider ve orada istenilen direktiflere uyum sağlayarak gözleri kapalı bir sekilde partnerini bekler. Fakat gelen kişi nefret ettiği müstakbel nisanlisidir. Bu aşamadan sonra hiç birsey eskisi gibi olmayacaktır.
Vicious PrinceRina Kent
Vicious PrinceRina Kent · Blackthorn Books, LLC · 2025132 okunma