·208 syf.····Okunma: 25 Mart 2024 00:00 #KİTAPYORUMUM
Eveeet, sizlere bir bilim kurgu klasiği ile geldim. Buna çok şaşırdığınızı biliyorum çünkü malum klasik kitaplar ile başım uzun zamandır dertte, ama buna dur demenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Klasikler içinde de çok güzel kitaplar var onlardan daha fazla mahrum kalmak istemiyorum bu yüzden bu durumu nasıl çözerim diye düşündüm veeebilim kurgu klasikleri okuma kararı aldım.
İthaki'nin bilim kurgu klasikleri bir süredir dikkati mi çekiyordu, bilim kurguyu da çok sevdiğim için klasiklere başlamak için iyi bir başlangıç olacağını düşündüm.
Bu yolda ilk kitabımız Ben, Efsane bu kitabı seçme sebebim yalan yok ismi ve kapağında ki yaratığı ejderhaya benzetmem... Bilim kurgu, ejderha ne alaka demeyin bende bilmiyorum. Tabi ki çok farklı şeyler ile karşılaştım. Kitaba sıfır beklenti ile başladığım için beklenti mi oldukça karşıladı sonu pek benlik olmasa da klasik türünde bu tarz sonlar olacağını biliyordum bu yüzden buna hazırlıklıydım.
Fazla uzatmadan konusuna geçelim.
Dünya'da toz fırtınaları'nın başlaması ile tüm dünya'da korkutucu bir salgın kol gezmeye ve insanları öldürmeye başlar. Bu salgın sebebiyle büyük kayıplar veren başrol karakterimiz Ben hayatta kalma mücadelesi vermekte aynı zamanda kendisi ile bir iç çatışma halindedir. Okuyucu da bunlar ile karakterin piskolojik durumunu okuyor. Kitabın başları hiç bir şey anlatmadan sadece iç konuşmalar ile dolu olması okuyucunun hiç bir şey bilmeden sürekli neden sorusu sormak zorunda kalması bir süre sonra beni malesef ki sıktı. Mesela böyle bir salgın var, adam kayıplar vermiş ve yaşadığı bölgede kendinden başka insan kalmamış ve akşamlar karardıgında vampir adı verdiği varlıklar ortaya çıktığı için kendini eve kapatması gerekiyor ve onların çıkardığı rahatsız seslere katlanması gerekiyor sizler de başlarda bu durumun karakterin üzerinde ki psikolojik durumunu ve iç çatışmasını okuyorsunuz ama hiç bir açıklama yok, haliyle bu durum biraz sıkıcı oluyor. Mesela ben başta bir salgından bahsettim ama şimdi vampir diyorum ve sizler "ne alaka" diyorsunuz değil mi? Çok haklısınız bende okurken öyle dedim işte. Kısaca olay örgüsü karışıktı da dene bilir. Olayların birbine bağlanması uzun sürdü. Ama girişi geçim gelişme kısmına gelince ve konuyu kafanızda oturtunca okuması baya eğlenceli bir kitap haline geldi ( konu çok eğlenceli olmasa da).
Kitabın konuya bir türlü girmeyip çok karışık olmasından puan kırdım, geriye kalan şeyler benden kaynaklı şeylerdi çünkü.
Önerir miyim? Evet.
Herkese mi? Hayır.