2025 12. kitabı
Yeni Bir kitap ile geldim ama bu sefer okuduklarımdan biraz farklı… Bilim kurgu türünde, sizi içine çeken ve “Acaba gerçek olma ihtimali var mı?” diye düşündüren bir kitap: Tesla 369. Dünyada oluşan doğal afetler dur durak bilmiyor. Orman yangınları buzulların erimesi dünyanın farklı yerlerinde olan seller sönmüş volkanların tekrar canlanması neler oluyor Felaketlerin nelere yol açtığını, daha nelerin bizi beklediğini araştıran bilim insanları, Antarktika’dan yağmur ormanlarına, Aborjinler ile tanışmaya kadar kadar uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Ama ulaştıkları sonuç hiç iç açıcı değil: Dünya artık bizi istemiyor! Milyarlarca insan arasında sadece 500 bin kişi kurtulacak! Ama kimler? Bu insanlar neye göre seçilecek? Geri kalan insanlık için bir umut var mı? Dünya neden bu hale geldi? Bu sorular kafamda dönerken, kitap beni içine çekti ve bırakmadı. Hem sürükleyici hem de düşündürücü. Ve işin en güzel kısmı… Bu kitap tek değil! Serinin devamı var ve ara vermeden ona başlamak istiyorum. İlk kitap daha gerçekçi ve bizim şu anki dünyamızdan çok şey gösteriyor. Ama ikinci kitap? O artık "Dünya yok olsaydı?" sorusunun cevabına geçiyor. Ve ben bunu okumak için sabırsızlanıyorum! Beni en çok düşündüren şey şu oldu: Gerçekten dünya artık bizi taşımak istemiyor olabilir mi? Ve eğer öyleyse, biz onu bu hale getirdiğimiz için mi? Tesla Tesla 369 Selçuk Ferit Dereli
İnceleme
Tesla 369Selçuk Ferit Dereli · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202318 okunma