···Okunma: 17 Nisan 2025 01:10 Selamlar. Amerikalı yazar Eleanor'un 1913'te kaleme aldığı iyimserliğin temsili Pollyanna, çok keyifli bir okumaydı. O günden bu güne herkesin bildiği, popüler olan bir kitap karakteri Pollyanna. Ve belki de en tatlı karakterlerden biri..
Annesini ve babasını kaybettikten sonra, yardım derneğindeki hanımlar haricinde kimsesi olmayan Pollyanna, bir kasabadaki Polly teyzesinin yanına gider. Artık onunla yaşamaya başlar, teyzesi başlarda mutsuz ve katı bir kadındır. O yüzden Pollyanna'nın bu iyimserliğine ve umuduna çok şaşırır. Pollyanna her durumda iyilik görmeyi bilen, bardağa dolu tarafından bakan bir kızdır. Kasabadaki herkese babasının öğrettiği 'mutluluk oyununu' öğretir. İyimserlik, sevgi, mutluluk bulaşıcıdır der adeta. Kitabın son sayfalarında başına gelen bir kazadan bile iyilik dolu dersler çıkararak ve ne olursa olsun haline şükrederek bizlere de kocaman dersler veriyor bu kız. Aslında günümüzde de iyi düşünmenin iyiyi getirdiği, şükretmenin ve pozitif düşünmenin insan sağlığı üzerindeki faydaları da kanıtlanmış durumda. Zaten ne olursa olsun hepimizin şükredecek çok şeyi yok mu?
Kitap boyunca sanki bir yandan da 'Hayat Sevince Güzel' filmini izliyormuşum gibi oldum. Büyük ihtimalle o film bu kitaptan uyarlama. O film ne kadar zevk veriyorsa bu kitabı okumak da bir o kadar keyifliydi. Yormayan, hemen bitirebileceğiniz tatlı bir kitap. Tabii ki öneriyorum, keyifli okumalar şimdiden.