Çırpınıp Döndüğümüz O Derin Yer..
2025 38. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2025 16:15
Çırpınıp İçinde Döndüğüm Dünya şiir kitabı, Şükrü Erbaş'tan okuduğum 10. kitap olması hasebiyle giriş kısmından sonraki kısımları şiir formatında yazmayı uygun buluyum. Umarım üstesinden gelebilirim :) Bu kitap, yalnızca kelimelerden kurulmuş düz bir metin değil; devrimci ruhlu bir ozanın kalbinden süzülüp gelen, bir halkın acısını, yalnızlığını, umudunu taşıyan ince bir sızı, derin bir nefestir. Şükrü Erbaş, duygularını, sanki bir dost gibi fısıldıyor kulağımıza. Bazen bir baba gibi uyarıyor, bazen bir anne gibi sarıyor içimizi. Yalnızlığın, özlemin, kaybedişin ama aynı zamanda iyiliğin, direnmenin, sevmenin kitabı bu. Sayfaları çevirdikçe kendi içimize iniyoruz. Altını çizdiğimiz her cümlede bir parçamızla karşılaşıyoruz. Bitmesin diye yavaş okunan, ama bir solukta kalbe işleyen bir kitap. Sen ki Şükrü Abi, "Köylüleri Niçin Öldürmeliyiz?" şiirinle kalbimize taht kurdun. Bir insanın iç dünyası nasıl olur da bir toplumun aynası olur, işte bu kitapta bunu tam olarak görebiliyorsunuz. Şükrü Erbaş yazmış; kendinden, bizden, dünyadan, Çırpınıp döndüğümüz o derin yerden. Ve diyoruz ki: İyi ki yazmış. İyi ki biz bu dünyada, onun kelimelerine rastlamışız... Kitaba 8.7/10 Puan veriyorum..
Çırpınıp İçinde Döndüğüm DünyaŞükrü Erbaş · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20216,1bin okunma
1.943 Gösterim
Bunda derin bir anlayış olsaydı eğer Yaşar Nuri'yi âlim bellemezdi. Kırk cilt şiir okusa yine nafile.
♛hakan♞kutlu♛
Oblomov çok yazıştık daha fazlası ayrılık getirir derler. Sen şimdi git 6 ay sonra yine bekliyorum sevgili trolüm. Selametle. 😊🙋‍♂️
Şükrü Erbaş sayesinde şiire de el atmış bulunuyorsun :) İncelemen şiir formatında gayet başarılı olmuş. Tebrikler Hakan.
♛hakan♞kutlu♛
Sultannn şiir kitaplarını şiir formatında incelerim bundan sonra teşekkürler, keyifli okumalar 🌸