2025 14. kitabı
Kitabı bitirdikten sonra ailenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz.Zira kitabımızdaki karakterin çocukluğunda yaşadığı travmaların yıllar sonra bile kendinde bıraktığı tahribatlar psikolojik olarak onu ne kadar yıprattığına şahit oluyoruz. Otuzlu yaşlarda bir gümrük memuru zincirleme kazada herkes hayatını kaybederken tek sağ kurtulan odur.Taburcu olduktan sonra bir kez daha yaşam onu sınar ve bıçaklı saldırıda yine hayatta kalmayı başarır. Bütün bunlar onun hayatının bir anlamda dönüm noktasıydı. Artık kendiyle bir içsel yolculuğa çıkma zamanı gelmişti ve geçmişiyle çocuklukta yaşadığı travmalarıyla yüzleşme zamanıydı. Geçmişinde sakladığı ,sebebine ulaşmasına bir anlamda yol gösteren Sarı onun için neydi? Sevgi yokluğuna anlam verebilmek için var olduğuna dair inancını feda etme sınırında bir adamın hikayesini okumak isteyenlere tavsiyemdir. Mutlaka okuyun,okutturun. "Kimsenin beklentisi olmayan ve onların beklentilerini karşılarsam beni rahat bırakacaklarını öğrendiğim bu hayat gailesinden hiç istemediğim bir noktadayım." "Mümkünün yasını tutanlar için sıradan hayat nihai yenilgidir,gerçeğin en gerçek olduğu,dolayısıyla da en itici olduğu yerdir."
Roman
SarıDersim Özel · Edebiyatist Yayınevi · 2025193 okunma