2025 7. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2025 15:59
Çok beğendiğim bu kitapla tanışma hikayem bir kitapsever olarak çok heyecanlı oldu. Bir siteden okuma listemde biriken kitapları almak için sepet yaparken aşağıda bir öneri belirdi. Öncelikle kapak resmi ilgimi çekti; önde bir adam ve arkada bir at... Tamamen gri bir resim ve üzerlerinde belli belirsiz mor ışıklar. Daha ismini görmeden adamın çok sevdiğim bir yazar olan Cengiz Aytmatov olduğunu fark ettim. İsmini de görünce kitaba aşık oldum: "Bozkırın İnsanlık Türküsü Cengiz Aytmatov" Hemen sepete attım. Yazarının kim olduğunun ise ancak kitap elime geçince farkına vardım. Meğer bu eser, bu platformda gördüğüm; yazılarını, yorumlarını okuduğum Samsunlu yazar Mehmet Yılmaz'ınmış. Derhal okumaya başladığım bu eseri çok beğendim. Aytmatov hakkında bilmediğim şeyler öğrendim. Okuduğum eserleri anlatılırken tekrar o eserleri okuduğum zamanlara gittim. İlk okuduğum eseri Toprak Ana idi. Bir hasat zamanı okumuştum; hayata bakışım değişmişti. Aylarca etkisinden kurtulamamış yazarın diğer eserlerini okumama da vesile olmuştu. Mehmet Yılmaz'ın da okuduğu ilk Aytmatov eserinin Toprak Ana olması hoş bir tesadüftü. Kendisinin yıllarca öğretmenlik yaptığı Sinop'un Durağan ilçesinden çok değerli bir arkadaşa sahip olmam da benim için bir başka hoşluktu sanırım. Uzatmayayım Mehmet Yılmaz sayesinde Aytmatov'un okumayı ertelediğim eserlerine öncelik vermem gerektiğini hissettim. Velhasıl bu kitabı okumak benim için çok faydalı ve keyifliydi. Yazarının emeğine, yüreğine ve Aytmatov sevgisine sağlık. Aytmatov severlere ısrarla tavsiye edilir.
Bozkırın İnsanlık Türküsü - Cengiz AytmatovMehmet Yılmaz (Samsunlu) · Gufo Yayınları · 202143 okunma
Ben de bu incelemeyi çok beğendim. :) İncelemedeki hikaye, görüşler, Durağan bağlantısı ve Aytmatov sevgisi beni çok mutlu etti. Bir yazarın alabileceği en büyük hazların eşliğinde okudum incelemeyi. Bu vesileyle şunu da paylaşayım, Aytmatov kitabımızın ilk baskısı bitmişti. Ölümünün 17. yılı olan 10 Haziran'da genişletilmiş yeni bir baskı ile, yeni bir ad ve yayınevi ile piyasada olacak.
Weaselteo
Çok teşekkür ederim. Kitabın yazarından bunları duymak onur verici, ben de çok mutlu oldum. Bu değerli eserin ikinci kere basılıp daha fazla insana ulaşacağını bilmek ayrıca sevindirdi. Emeğinize, yüreğinize sağlık.