Neleri kaybettik, neler bizden alındı, özümüzü ne kadar da çabuk unutur hale geldik, ne kadar kolay sıyrıldık edeplerimizden, nasıl da alıkoydular bizi Efendimiz'in sünneti seniyyesinden..
Hiç düşündük mü nereye gidiyoruz. Asıl gayemizden çıktık farkında mısınız. Helal lokmamıza haram karıştı. Tesettürümüze moda karıştı. Edeplerimize modernlik karıştı. Şeytan adımlarını bir bir yaptı ve bizlerin ruhu bile duymadı.
Allah bize emretti. Ne emretti peki.? "OKU." Peki biz okumayı ne kadar da yanlış anladık öyle değil mi. Okumak önce bizi yoktan var eden Allah'ın kelamını okumak idi. Biz başında besmelesi olmayan ve Allah'ın kelamı olmayan şeylerle gözümü açtık ne kadar da çok yanıldık..
Efendimiz ne buyurdu bizlere uyuyan ümmetine ne buyurdu Efendimiz.? "Müslüman bir delikten iki defa sokulmaz.." ahh bizler ne kadar da çok sokulduk öyle değil mi. Müslüman uyanık, akıllı, feraset sahibi olmalı. Ama bizden aklımızı aldılar aklımızlada kalmayıp ruhumuza, imanımıza göz diktiler.
Uyan Ey Müslüman! Aklına, nefsine, ruhuna itikadına ve en önemlisi imanına sahip çık. Senden alınan ne varsa sahip çık koru. Oku, anla ve idrak et. Neden varsın, ne için geldin ve nereye gidiceksin.. iyi bil ona göre davran.
Uyan Ey Müslüman. Kalk ve haykır hakkı.. sımsıkı sarıl Allah'ın ipine ve durmadan hak yolunda çalış.. Tefekkürden TeyakkuzaÖmer Faruk Korkmaz