·229 syf.·
2026 1. kitabı
Bismillahirrahmanirrahim Tefekkürden Teyakkuza, ufku genişleten ve pek çok meseleye dair derinlikli yorumlar sunan kıymetli bir eser. Kısaca dikkatimi çeken hususlar için şunları söyleyebilirim: İmanî meselelerden Sünnet-i Seniyye’ye, tasavvuftan tarikata kadar uzanan geniş bir çerçevede; kaybettiğimiz değerleri yeniden düşünmemize vesile olacak yazılardan oluşuyor. Okuyucuyu yormayan, akıcı bir üsluba sahip. “Mutlaka okunmalı” diyeceğim bir kitap oldu. Nasıl anne ve baba olunacağına, medrese hayatına, ilme dayalı meselelere ve çağımızın ihmal edilen sorunlarına dair güzel perspektifler sunuyor. Benim nezdimde biraz geç kalınmış ama kıymeti büyük bir okuma oldu.
Duygu ve Düşünce
2022 18. kitabı
Okunma: 27 Mart 2022 20:50
Kitap tek kelimeyle harika gençlerle konuşur gibi yazmış hem durmadan okumak istiyorsun hemde bitmesin istiyorsun Hocamızdan Allah razı olsun Emeğine sağlık
2021 36. kitabı
Okuyacaksın Arkadaş! Herşey den evvel Rabbi ' nin adıyla başlayan kitabı.. Okuyacaksın, ancak okumanın da bir tertibi, kaidesi , düsturu'nun olduğu şuuru ile önüne gelen her kitabı değil. Zaruri ilimleri kesb etmeden uğraşılan her nevi ilmin mâ lâyâni anlamına geldiğini bilerek okuyacaksın! Okuyacaksın! Çünkü sen Fenarî 'lerin, Gûranilerin , Molla Hüsrev 'lerin, Hızır Beg ' lerin , İbn Kemal ' lerin , Ebu ' s - Suud 'ların, Manastırlı ' ların, Mustafa Sabri ' lerin , Kevserî 'lerin tohum ektiği bu toprakların yeşeren bir meyvesi olmalısın, olmak zorundasın! Okumalısın, uykuya susayan gözlerin kan çanağına dönünceye, kitaplar en sadık dostun , geceler en büyük tesellin oluncaya dek... Madem en büyük ibadet karar almaktır. Mademki en büyük taat intibahtır. Haydi , uyan şimdi de şu andan itibaren vefakâr bir evlat edasıyla sahip çık geleneğine, kültürüne ve devasa mirasına. O halde haydi kitap başına... Muhattap olduğun Ayet'in farkına vararak " Oku " yacaksın !
·229 syf.·
2020 15. kitabı
Uyuyan insana intibah kazandıran değerli bir eser.. Okurken tefsir hadis ve bir çok ilimden meyveler topladım. Güncel hayatımıza islam şuuru ile bakmanın en güzel misalleri mevcut. Hiç vakit kaybetmeden okunmasını tavsiye ediyorum.. Rabbim bu kathi rical zamanda yeniden neşvü nema bulan hocalarımızın sayısını artırsın..
2024 14. kitabı
Düşünmek bizi uyanmaya zorlar. Zordur gaflet uykusundan uyanmak ve uyanmak için düşünmeye mecbur olmak. Günümüzde birçok insan düşünmeye üşendiği için başkalarının fikrine katılarak hayatını sürdürmekte. Başkasının fikrini benimsemekten kendini unutanların hızla arttığını yalnızca gaflet uykusundan uyananlar farkedebilmekte. Uyanıkken pembe rüyalara dalan, yaşadığı hayatı İslami sayan din ile dünya arasında sıkışınca kendine din uyduranların yüzlerini soğuk bir su ile yıkayıp uyanma vakti çoktan geldi. İşte bu kitap yüzünüzü yıkayacağınız o soğuk su. Anlatımı bir su kadar duru gerçekleri içinizi titretecek kadar soğuk. Dudaklarının arasından ‘Allah’ lafzı dökülen herkesin bizi hidayete çağırmadığını, Sünnetten bahsettiğinde ‘bırak bunu’ diyenin seni saptıracağını, Parmakla işaret edilip çokça takip edilmenin nefis canavarını beslediğini, Hatalarından ve günahlarından tövbe etmen gerektiğini farkedince uyanmaya başlayacaksın. Uyanmanın güzelliğini ise, temiz ve helal beslenip amelinden lezzet alınca , sen uykudayken senden çalınan dini ve milli duygularını bulunca ve her işinde Allah’ın rızasını gözettiğinde tadacaksın. Ilımlı İslam ninnileri ile uyutulan ümmet artık aslına dönmek zorunda. Neslini kurtarmak istiyorsan uyanacaksın ve canı yansa da yanındakini dürtüp uyandıracaksın. Tekrar uykuya dalmamak için de okuyacaksın! ‘Okuyacaksın arkadaş! Her şeyden evvel Rabb’inin adıyla başlayan kitabı. …Okuyacaksın, uykuya susamış gözlerin kan çanağına dönünceye, kitaplar en sadık dostun, geceler en büyük tesellin oluncaya dek…’ Bu kitap uyanmasını istediğim herkese tavsiyemdir
2025 1. kitabı
Neleri kaybettik, neler bizden alındı, özümüzü ne kadar da çabuk unutur hale geldik, ne kadar kolay sıyrıldık edeplerimizden, nasıl da alıkoydular bizi Efendimiz'in sünneti seniyyesinden.. Hiç düşündük mü nereye gidiyoruz. Asıl gayemizden çıktık farkında mısınız. Helal lokmamıza haram karıştı. Tesettürümüze moda karıştı. Edeplerimize modernlik karıştı. Şeytan adımlarını bir bir yaptı ve bizlerin ruhu bile duymadı. Allah bize emretti. Ne emretti peki.? "OKU." Peki biz okumayı ne kadar da yanlış anladık öyle değil mi. Okumak önce bizi yoktan var eden Allah'ın kelamını okumak idi. Biz başında besmelesi olmayan ve Allah'ın kelamı olmayan şeylerle gözümü açtık ne kadar da çok yanıldık.. Efendimiz ne buyurdu bizlere uyuyan ümmetine ne buyurdu Efendimiz.? "Müslüman bir delikten iki defa sokulmaz.." ahh bizler ne kadar da çok sokulduk öyle değil mi. Müslüman uyanık, akıllı, feraset sahibi olmalı. Ama bizden aklımızı aldılar aklımızlada kalmayıp ruhumuza, imanımıza göz diktiler. Uyan Ey Müslüman! Aklına, nefsine, ruhuna itikadına ve en önemlisi imanına sahip çık. Senden alınan ne varsa sahip çık koru. Oku, anla ve idrak et. Neden varsın, ne için geldin ve nereye gidiceksin.. iyi bil ona göre davran. Uyan Ey Müslüman. Kalk ve haykır hakkı.. sımsıkı sarıl Allah'ın ipine ve durmadan hak yolunda çalış..
Hayata Dair
2023 28. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2023 00:36
Muhakkak alıp okumalısınız dediğim bir eser ile geldim bugün sizlere. Hayatınıza İslam penceresinden, İslam şuuru ile bakmanıza vesile olacak, Müslümanız diye geçinen ama Müslümanlığın gereklerini yerine getiremeyen ve derin bir uykuda olan bizlerde intibah oluşturan, İnsanı teyakkuzsuz bir tefekkürün hissizliği kadar tefekkürsüz bir teyakkuzun faydasızlığını kavramaya yönelten, Tefekkür ile başlayan teyakkuzla sonuçlanan bir hakikat arayışının adayı olmamız gerektiğini en güzel şekilde vurgulayan, Ele alınan mevzular üzerine kaleme alınmış çok kıymetli satırlardan oluşuyordu. Son derece sade ve akıcı bir anlatımı vardı eserin (ben okurken en çok sorulan kısımdı cevaplamış olayım ) MUHAKKAK AMA MUHAKKAK ALIN OKUYUN DEDİĞİM BİR ESER OLDU KENDİLERİ
2025 4. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2025 20:52
Biz Müslümanların teyakkuzuna vesile olacak nitelikte hazırlanmış değerli bir kitap .Yazarın günümüz dünyasına ışık tutan tespitleri ve tavsiyeleri gerçekten çok etkileyici.Tavsiye ederim herkese.
Tefekkürden TeyakkuzaÖmer Faruk Korkmaz · Dirayet · 2024153 okunma
2025 85. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2025 01:09
Tefekkürden Teyakkuza harika bir kitap! Sadece düşündürmekle kalmıyor, içten içe uyandırıyor ve farkındalık kazandırıyor. Geçmişle bugün arasında bir köprü kuruyor, bu toprakların ilim mirasını hatırlatıyor. Her evde olmalı, çünkü sadece okunmuyor kalbe dokunuyor.
Tefekkürden TeyakkuzaÖmer Faruk Korkmaz · Dirayet · 2024153 okunma

Ömer Faruk KorkmazYazar · 14 kitap
1989 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Kavakpınar Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamladı. Beş yıllık temel medrese eğitiminin ardından fıkıh ve usul alanında ihtisas yaptı. Bu süre zarfında muhtelif hocalardan hadis, kelam, mantık, münazara gibi ilimlerde de dersler aldı. İsmailağa İslâmi Meseleleri Danışma Hattında bir buçuk yıl kadar vazife yaptıktan sonra medrese müderrisliği ile görevlendirildi. Beş yıl vazife yaptığı İlim Araştırma Vakfı’nda Molla Hüsrev’in Usul’e dair yazdığı Mir’âtu’l-Usûl isimli eserini ve İbrahim el-Halebî’nin Mülteka’l-Ebhur isimli eserini okuttu. Halen İsmailağa İhtisas Medresesi’nde müderrislik yapan Ömer Faruk Korkmaz, Mezâhib ve Kelam literatürü, Müşkilu’l-Hadîs, Güncel Kelâmî Meseleler, Dinler tarihi derslerine girmektedir. Dirâyet isminde ilmî bir mecmuanın genel yayın yönetmenliğini yapan Korkmaz, aynı zamanda İsmailağa Dergisi’nin yayın kurulunda da bulunmaktadır. Yazdığı yazılar halen Dirâyet, İsmailağa, Lalegül, Hüküm gibi mecmualarda yayınlanmaktadır. Bunun dışında Arapça telif ve tahkik çalışmaları da vardır. Evli olan Korkmaz iki çocuk babasıdır. Çalışmalarından bazıları şunlardır: – Sünnetin Hücciyyeti – Muhkem Kapının Sağlam Kulpu: Ehl-i Sünnet ve Cemaat – Kur’an Bize Yeter Söylemine Kur’ân-ı Kerîm’den Cevaplar – Mucize: Determinizm’in Reddi, Mucize İnkârcısı Materyalistlerin ve Modernistlerin Şüphelerine Cevaplar – İctihad Kavramı ve Fıkhî İhtilaflar – Güncel Meselelere Fetvalar (2 Cild) – Güneşin Doğması Uğruna Batan Bir Güneş: Şehid Bayram Hoca – Modern Çağda Şuurlu Mü’min Olmak – Tefekkürden Teyakkuza – Muvazzah Şemail Tercümesi – Sellü’l-Hüsâmi’l-Hindî (Tahkik) – Telâzümü’ş-Şerîa ve’t-Tarîka (Tahkik) – Dav’u’l-Me’âlî (Tahkik) – Medâricu’l-Vusûl İlâ İlmi’l-Usûl -Mirât Üzerine Ankaravî Haşiyesi- (Tahkik) – el-Akâidu’l-Münciye mine’l-Bida‘i’l-Mürdiye- Arapça Güncel Kelam Kitabı (Telif)