KADIN TEMALI FİLM ÖNERİLERİ #1
1. DİREN! - SUFFRAGETTE 2015 - 1 sa 46 dk - IMDb: 6.9 1912 Londra'sında, çalışan genç bir anne, kadınların oy kullanma hakkını destekleyen radikal bir siyasi aktivizme sürüklenir ve bu amaca ulaşmak için şiddete şiddetle karşılık vermeye hazırdır. 2. DUYGULARIN RENGİ - THE HELP 2011 - 2 sa 26 dk - IMDb: 8.1 1960'lar Amerika'sında, özellikle Güney'deki ırkçılık, ayrımcılık ve kadınların toplumdaki yerini sorgulayan güçlü bir hikâye anlatıyor. Film, Kathryn Stockett'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. 3. GİZLİ SAYILAR - HIDDEN FIGURES 2016 - 2 sa 7 dk - IMDb: 7.8 NASA’da çalışan, matematik ve mühendislik alanlarında olağanüstü yeteneklere sahip olmalarına rağmen, ırkçılık ve cinsiyetçilikle mücadele etmek zorunda kalan Katherine Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson’ın hikayesini anlatır. 4. SORAYA’YI TAŞLAMAK - THE STONING OF SORAYA M. 2008 - 1 sa 56 dk - IMDb: 7.9 Film, İranlı gazeteci Freidoune Sahebjam’ın gerçek olaylara dayanan kitabından uyarlanmıştır. Film, İran’da haksız yere zina ile suçlanan bir kadının başına gelen trajik olayları anlatır. instagram.com/2_meslek_1_kadi...
Film
1.054 Gösterim
Sorayayi taşlamak 2 defa izledim ağlamaktan gözlerim davul gibi olmuştu
Eda
Sizi anlıyorum ben de izlerken çok üzülmüştüm.😓 Gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması nedeniyle bu kadar üzüldüğümüzü düşünüyorum. "Şşş... Kızlar çığlık atmaz" filmini izlediniz mi bilmiyorum. O da bu film kadar güzel. İzlemediyseniz tavsiye ederim.
Bu ay kulübümüzde hem kurgu hem de kurgu dışı kategorilerde Psikoloji seçildi. Ağırlıklı olarak bu ay kadın okumaları var. Ayrıca Kültür-Sanat grubumuzda film etkinliklerimiz var. Herkesi bekleriz. 🌹🌹Kitap Simyacıları Kulübü
4 numaralı filmi özellikle çok severim. İzlemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim. Enfes bir yapım 👌