2025 5. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2025 12:18
Japon edebiyatını merak ettiğim için bu kitaba başladım ama açıkçası beklediğim gibi bir okuma deneyimi olmadı. Kitap çok kalın değil, kısa kısa on rüya anlatılıyor, ama buna rağmen ilerlemek benim için zorlayıcıydı. Okumak bir o kadar kolay olsa da . Cümleler sade görünse de, altında ağır bir anlam, derin bir kasvet var gibiydi. Her rüya bir ruh haliyle yazılmış, ama çoğu bende ağırlık hissi bıraktı. Belki Japon kültürüne ve edebi tarzına daha aşina olanlar için farklı bir deneyim olabilir, ama benim için biraz uzak ve iç karartıcı geldi. Kolay okunmayan, yoğun duygular taşıyan ve hayal ile gerçek arasında gidip gelen bir yapısı var. Denemek istedim, iyi ki denedim diyebilirim, ama sanırım Japon edebiyatı bana göre değilmiş. Yine de edebi açıdan farklı tatlar arayanlara ilginç gelebilir. Natsume Sōseki’yi bu kitapla ilk kez okudum. Sonradan araştırınca, onun edebiyatında melankoli, yalnızlık, geçicilik ve yer yer varoluşsal bir kasvetin sıkça yer aldığını fark ettim. Bu hisler kitapta fazlasıyla hissediliyor. Özgür Uçurtma On Gece Rüyası Natsume Soseki
2025 Okuma Raporları
On Gece RüyasıNatsume Soseki · Tokyo Manga · 20231,209 okunma
Hem Japon edebiyatını tek bir kitaplar yargılamayalım şimdi. İleride şans tanırsın tekrar.
Kappa yı okutacaktım ben önce sana! Ama Mine Z aldı ve geri getirmedi. Onunla başlasaydın sevecektin eminim. Bu haftalarda ağır temalara boğduk seni çok özür diliyorum. Yaz geliyor, çiçek çiçek şeyler okutacağız beraber. 🩷
CeyhanIrmak
Evet üst üste kasvetli 🙁