Uzun zamandır okumak istediğim ama bir türlü okumaya elimin gitmediği kitabı nihayetinde bugün alnımın akıyla bitirmiş bulunmaktayım. :')
Bitirir bitirmez inceleme yazmak ufak bir gelenek haline geldi benim için, çünkü olayları, detayları vs unuttuğum oluyor. Buna mahal vermemek adına başlıyorum hemen. °•°
Kitabımız serinin 4.kitabı olarak geçiyor ama zamanında yazarın yazdığı ilk kitap olur kendisi. Kara Elf üçlemesinden (bkz Anayurt, Sürgün, Göç) önce yazılmış bir kitap ama olayların kronolojisine göre okumak daha mantıklı ve daha anlaşılır olacağı için bu kitabı ilk 3 kitaptan sonra okumak uygun.
İlk 3 kitabımızda Drizzt Do'urden karakteriyle tanışıyoruz. Drizzt'in çocukluğundan tutun yerüstüne çıkmasına kadar geçen olaylar silsilesini anlatıyor. Çok uzun zaman önce severek okuduğum bir seriydi. 4.kitapla arasına niye bu kadar uzatma koyduğumu bende bilmiyorum, her neyse. :')
Kitap, Drizzt'in Wulfgar ve buçukluk Regis ile tanışmasını anlatır. Bunun yanı sıra Crenshinibon (kristal parçası) tarafından ele geçirilen büyücü çırağı Akar Kessel etrafında da olaylar şekillenir.
Drizzt bu kitapta ana karakter gibi değil de yan karakter gibiydi. Büyük ölçüde barbar Wulfgar'ın gençliğini ve aradan geçen süre zarfında nasıl bir karakter gelişimi gösterdiğini okuyoruz asıl olarak. Wulfgar'ın öğretmeni ve akıl hocası da Drizzt'tir. :') Wulfgar, Drizzt'ten çok şey öğrenir tabii ki.
Kitabın sonunda Drizzt'in, cüce Bruenor, buçukluk Regis, barbar Wulfgar ile başka bir maceraya atıldığını görüyoruz. 5.kitap bu yüzden daha güzel olabilir. Muhteşem dörtlü bir arada. <3
Bolca ork, dev, ogre, troll hepsi var bu kitapta. Cüceleri ve barbarları da unutmamak gerek. :)
Okurken keyif aldığım bir kitaptı. Drizzt'in maceralarını okumak benim için güzel bir deneyim. Ve tabii ki seriyi Drizzt için okuyorum! Aksini iddia edemem.
Dipnot eklemek istiyorum ama spoiler olabilir, okumayanlar burayı atlayın pls!
• Büyücüyü ve onun kristal parçasıyla yaratmış olduğu Crystal-Tirith'i yok eden Drizzt olmasına rağmen halk kahramanı Regis oluyor :') kara elfimiz buna sesini çıkarmıyor tabii, buçukluk da bunun keyfini sürüyor...
Yine olan bizim kara elfimize oldu. Yazık oldu. :(