Drizzt Efsanesi 4. Kitap

2002
İthaki Yayınları
Orijinal Adı:
The Crystal Shard The Legend of Drizzt #4

Bir macera daha bitti :')
2025 11. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2025 17:29
Uzun zamandır okumak istediğim ama bir türlü okumaya elimin gitmediği kitabı nihayetinde bugün alnımın akıyla bitirmiş bulunmaktayım. :') Bitirir bitirmez inceleme yazmak ufak bir gelenek
Kristal ParçasıR. A. Salvatore · İthaki Yayınları · 2023569 okunma
2023 55. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2023 16:18
Drizzt Efsanesi Serisi'nin dördüncü kitabı olan Kristal Parçası; aksiyonun sürekli ön planda olduğu, her sayfasında heyecanın neredeyse bir an bile eksik olmadığı, okurken büyük keyif aldığım
Kristal ParçasıR. A. Salvatore · İthaki Yayınları · 2023569 okunma
Müdafaa-i Drizzt Cemiyeti
2020 105. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2020 09:52
Seriye kaldığımız yerden devam ediyoruz :) evet araya baya bir zaman girdi ama pek üzülmedim bu zamandan dolayı. Ancak fırsatım oldu ve pek bir kaybım olmadı. Çünkü bu Buzyeli üçlemesi zaten Kara elf
Kristal Parçası
2021 90. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2021 19:14
Çok çok çok mükemmelsin drizzt bu kadar asi ve savaşçı bu kadar olgun ve durdurulamaz bir karaktersin. Bu kitapta da diğerleri gibi macera hiç ara vermeden soluksuz devam ediyor sanki fantastik bir macera filmi izliyor gibiyim seri de ana karakterimiz çoğu kitapta olduğu gibi aşkı aramıyor soluksuz macera arıyor sizde dur durmak bilmeksizin macera istiyorsanız hemen seriye başlamalısınız
2019 34. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2019 23:40
Benim bulduğum seri sıralaması; Kara Elf Üçlemesi 1. Anayurt
2019 20. kitabı
Öyle güzeldi ki.. Her açıdan tahmin edici bir roman. Sürekli olaylar yaşanıyor. Çok renkli karakterler mevcut. Hepsi derinlemesine işleniyor. Mantıksız hiç bir adım yok. İnsan doğasının ikilemleri, çıkarcılığı, kötülüğü, iyiliği.. Hepsi resim gibi önümüze seriliyor. Ve biricik kahramanımız Drizzt Do'Urden. Bu kitapta bir kaç tane de olsa dostları var. Ve tabiki kara panteri. herkesi kurtaran ama nankörce davranılan yine de beklentisizce yaşayıp maceralara atılan cesur drowumuz. Kara elf üçlemesindeki kadar ağırlıkta değil ve oradaki içsel çatışmaları pek yok. Yine de onu okumak zevk.
2018 61. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2018 11:10
Kara Elf Üçlemesi seriye iyi bir girişti ama bu seri daha güçlü olacak gibi, yazar hikayeyi ve dünyasını rayına oturtmaya başladı. Gerek yeni karakterler, gerek dış yüzeydeki dünya seriye çok yakışmış ve yeni bir soluk getirmiş. İlk üç kitapta hissettiğim eksikliği bu kitapta hissetmedim ve severek okudum. Yazar Drizzt'i hem bir kahraman hem bir bilge gibi sunuyor, çok güzel ve ustaca düşünceleri var, Drizzt karakterini giderek seviyorum. Drizzt ana karakter olsa da yazar tüm itemleri ona yüklemek gibi bir hata yapmıyor ve farklı bir çok açıdan ona denk karakterler yazarak dengeyi sağlıyor ve daha gerçekçi bir kitap meydana geliyor. İlerleyen kitaplarda yazarın seriyi daha ötelere taşıyıp sevdirecek gibi.
2022 28. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2022 00:56
Drizzt Efsanesi'nin yazılmış ilk kitabıymış. Bence yazarın geçmişe dönerek yazdığı üçleme aşırı gerekliymiş. Eğer öncesini okumasaydım birçok şey havada kalırdı. Ben Drizzt dünyasını seviyorum. Özellikle Drowa bayılıyorum tabii ama bu kitapla birlikte Bruenor'ı aşırı sevmiş olabilirim. Konudan bahsetmeyeceğim. Sadece daha fazlasını okumak istediğim bazı yerler vardı. Mesela Drizzt ve Wulfgar bölümleri daha çok olmalıydı. Eğitimi baştan sona okumayı arzulardım. Ben sevdim. Çok keyofli bir macera oldu. Özellikle savaş kısmı aşırı iyiydi. Cüceler, elfler, barbarlar bir sürü harikalar var bu kitapta. Ama kitapta aşka yer yok. Yani var gibi yapıp görmezden gelmiş yazar :) Ancak fantastik seviyorsanız bu kitaba bayılacaksınız. Ben okudum pişman değilim :)
2019 46. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2019 20:46
Drizz ve arkadaslari Cüce Bruenor Battehammer, insan kız Cattibrie, Barbar Wulfgar, bucukluk Regis ve 10 kasaba insanlarının macerası. Kötü ve çok güçlü kristal parcasi büyücü çırağı Akar Kessell'ı avucunun içine alıyor. İyiler ve kötüler arasındaki amansız mücadele.
2026 1. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2026 17:21
Kristal Parçası’nı okurken insanın içini o dondurucu soğuktan ziyade, kurulan o kemik kadronun samimiyeti ısıtıyor. Drizzt’in artık sadece hayatta kalmaya çalışmadığını, kendine gerçek bir aile bulduğunu görmek bu kitabı benim gözümde çok özel kıldı. Bruenor’un inadı, Wulfgar’ın gelişimi ve o meşhur dostlukların ilk adımları gerçekten çok sürükleyici. Salvatore aksiyon sahnelerini zaten konuşturmuş ama beni asıl bağlayan, karakterlerin birbirine olan o sarsılmaz güveni oldu. Fantastik bir dünyada geçse de hissettirdiği duygular çok gerçek ve bizden. Serinin geri kalanına devam etmek için sabırsızlanmamı sağlayan, çok keyifli bir macera başlangıcı olmuş.

R. A. SalvatoreYazar · 51 kitap
ABD'li fantezi kurgu ve bilim kurgu yazarıdır. En çok Unutulmuş Diyarlar romanları, İblis Savaşları Destanı ve Yıldız Savaşları romanları ile bilinir. Salvatore, Leominster, Massachusetts'de doğdu. Yedi kişilik bir ailenin en küçüğü idi. Karısı Diane ve üç çocuğu ile birlikte halen orada yaşamaktadır. İyi bir sporcu olan Salvatore, beyzbol, halter ve buz hokeyi ile uğraşmaktadır. Faal olarak hokey koçluğu da yapmıştır. Kendisine yılbaşı hediyesi olarak gelen J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'ni okuduktan sonra bilgisayar okumak isteyen Salvatore, edebiyat ve gazeteciliğe yöneldi. İletişim diploması aldığı üniversiteden bir de İngilizce diploması aldı. Yazar olmadan önce barlarda sorun çıkaranları dışarı atarak hayatını kazanıyordu. İlk basılan ilk romanı 1988'de TSR'dan çıkan Buzyeli Vadisi Üçlemesi'nin ilk kitabi olan Kristal Parçası'dır. New York Times Bestseller listesinden aylarca inmeyen eserlere imzasını attı. Unutulmuş Diyarlar için birçok kitap yazdı. Ayrıca İblis Savaşları Destanı, kendi oluşturduğu kurgusal dünya Corona'da geçen birkaç roman ve Yıldız Savaşları romanları yazdı. En tanınmış karakterleri arasında drow Drizzt Do'Urden yer alır. Romanlara ek olarak Unutulmuş Diyarlar: Şeytan Taşı (Demon Stone) adlı video oyunun da hikayesini yazdı. Oyun Atari tarafından yayınlandı. Yoğun ve ayrıntılı savaş sahneleri ile tanınmaktadır. Bunda eski bir boksör ve kabadayı olmasının etkisi olduğu sanılmakta.