Drizzt Efsanesi 7

The Legacy
Sıralamalar

2019 6. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2019 22:00
Drowların seriye yeniden dahil olması çok iyi olmuş, bu serideki en çarpıcı ırk drowlar muhtemelen. Temposu yüksek bir giriş kitabıydı, devamı da böyle olur umarım.
2019 38. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2019 21:59
Benim bulduğum seri sıralaması; Kara Elf Üçlemesi 1. Anayurt
Drizzt Efsanesi: Miras(spoider)
2025 1. kitabı
RA Salvatore bu kitaba dram eklemesi ve (spoider) önemli ana karakterlerden birinin ölmesiyle dram ihtiyacını giderdi diğer kitaplarda bana göre eksik olan şeydi bu örneğin kristal parçası,gümüş damarlarında dram eksikti ilk üçlemede dram konusu sorun değildi mesela, elbette kitaplar kötü değildi ama ana karakterlerin ölümsüz gibi hissettirmesi (özellikle buçukluğun mücevheri kitabında) biraz canımı sıkmıştı.
Sıkmaya başladı
·300 syf.·
2025 31. kitabı
7. kitapla birlikte artık bu serinin ilkokul çağı için yazıldığına emin oldum. Yazarın mekan (örn. Faerûn, Mithral Salonu), ırk (özellikle komik ve babacan davranan madenci cüceler), kahraman
2023 35. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2023 20:41
Drizzt ve yol arkadaşları Regis’i kurtarmış onu Calimport’ta bırakıp Mithril salonunda hayatlarına devam etmeye başlamıştır. Cattie-Brie ile Wulfgar’ın evlilikleri yaklaştıkça Wulfgar hem hocası hem canyoldaşı olan Drizzt’e düşmanca tavırlar sergilemeye başlamıştır. Bu tavırları Cattie-Brie’lada aralarında bir çatışma yaratmıştır. Bu arada karanlıklaltında yeni bir oluşum cerayan eder. Dourden evinin yıkımından uzun zaman sonra ortaya çıkan abla Vierna hain Drizzt’in peşine düşmek için Jarlaxle ve Dinin ile işbirliğine başlar. Delirmiş Vierna, Örümcek Kraliçe Lloth’un takdirini kazandığını iddia ederek Mithril Salonu’na bir saldırı düzenlemeye başlar. Bu arada gizemli bir insanı casus olarak tutarlar. Bu casus yol arkadaşlarının içinde yanıbaşlarındadır. Drizzt yanında Regis ile birlikte Mithril Salonu’nun altındaki mağaralara kaybolan cüceleri araştırmaya indiklerinde büyük bir sürprizle karşılaşır. Yarım kalan bir hesap drowu beklemektedir. Mağaralarda büyük bir mücadele başlar, Drizzt tüm dosltarının yardımına koşamaz, büyük kayıplar verilir hatta yolarkadaşlarından biri cehennemden çağrılan yochlol tarafından yokedilir. Büyük acılar bırakan bir savaş olur. Büyük mücadeleler, büyük acılar, büyük kayıplar ve sürprizlerle dolu bir kitap… Her kitap bir sonrakine daha büyük bir merak ve heyecan taşıyor…
2019 32. kitabı
Drowların dönüşü muhteşem olmuş. Bu kitaba kadarki altı kitaplık süreçte pek çok düşman ırk okuduk ama hiçbiri drowlar kadar keyif vermiyor. Özellikle ilk seriden, drizzt'in ailesinden karakterler görmek güzeldi. Olay akışı çok hızlıydı. Yine bitmek bilmeyen bir tempo mevcut. Bu kitapta ilk defa bizzat drizzt tarafından yazılan günlük sayfaları mevcut. Ve onları okumak ayrı bir keyifti. Kazanılan ve kaybedilen savşlarla, dostlarla serimiz devam ediyor.
2022 90. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2022 13:09
Drizzt efsanesinin yedinci kitabı bu kitap ötekilere göre pek akmadı. Hiç durağan değildi sürekli bir olay akışı vardı fakat savaş sahneleri çoktu, yakın dövüş sahneleri de bir o kadar çok ve bir türlü ölmek bilmeyen bir düşman. Sonunda beklenmeyen ölümler oldu. Yinede Drizzt Do'Urden okumayı seviyorum. Hele kitapta kendi ağzından yazılan kısımları. Sekizinci kitapla devam.
Drowların kalbi var mı?
2023 5. kitabı
drizzt do'urden'in maceralarında bu sefer bolca savaş, kayıp ve karşılaşma okuyoruz. kahramanımızın kalbinde (ki bir drowun ne kadar bir kalbi varsa) ve mantığındaki miras anlayışını öğreniyor, karşılaştığı eski "dostlarla" girdiği çetin bir savaşı ve nihayetinde kaybını, göz yaşlarımızı tutamayarak sayfaları çeviriyoruz. yine, yeniden epik bir unutulmuş diyarlar eseri, drizzt efsanesi.
2018 12. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2018 00:00
Evet, 2. kere okuduğum ilk kitaptır kendisi. Aradan hem 5 sene geçti hem de serinin diğer kitaplarına başladığım için arada boşluk olmadan ilerlemek istedim. İlk okuduğumda karakterlerin ve eski olayların ne anlama geldiğini bilmiyordum. Şimdi yapılan bütün atıfların ne anlama geldiğini biliyorum ve bu durum keyif veriyor. Karakter adedinin genişlemesiyle hikaye daha güzel ilerliyor. Bu sınırlı alanın genişletilmesi dileğiyle. Ayrıca bazı dövüşler çok iyi anlatılmış. Bu kadar ayrıntıya girilmeli mi emin olamadım. Bana entrika verin.
2018 262. kitabı
Spoiler içerir. Son iki kitapta Salvatore’un unuttuğu bir şey vardı, dram. Bu kitapta bunu bize oldukça güzel hissettiriyor. Ayrıca Menzoberranzan’dan tanıdık simalar görmek, tekrardan drow ırkının zalimliğini görmek bana anlamsız bir haz verdi. Artemis üzerinden işlenen, Drizzt’in iç çatışması biraz uzasa da oldukça güzeldi. Bir sonraki kitap için de güzel bir alt yapı hazırlandı. Son olarak, Tempus hep seninle olsun, koca yürekli barbar..

R. A. SalvatoreYazar · 51 kitap
ABD'li fantezi kurgu ve bilim kurgu yazarıdır. En çok Unutulmuş Diyarlar romanları, İblis Savaşları Destanı ve Yıldız Savaşları romanları ile bilinir. Salvatore, Leominster, Massachusetts'de doğdu. Yedi kişilik bir ailenin en küçüğü idi. Karısı Diane ve üç çocuğu ile birlikte halen orada yaşamaktadır. İyi bir sporcu olan Salvatore, beyzbol, halter ve buz hokeyi ile uğraşmaktadır. Faal olarak hokey koçluğu da yapmıştır. Kendisine yılbaşı hediyesi olarak gelen J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'ni okuduktan sonra bilgisayar okumak isteyen Salvatore, edebiyat ve gazeteciliğe yöneldi. İletişim diploması aldığı üniversiteden bir de İngilizce diploması aldı. Yazar olmadan önce barlarda sorun çıkaranları dışarı atarak hayatını kazanıyordu. İlk basılan ilk romanı 1988'de TSR'dan çıkan Buzyeli Vadisi Üçlemesi'nin ilk kitabi olan Kristal Parçası'dır. New York Times Bestseller listesinden aylarca inmeyen eserlere imzasını attı. Unutulmuş Diyarlar için birçok kitap yazdı. Ayrıca İblis Savaşları Destanı, kendi oluşturduğu kurgusal dünya Corona'da geçen birkaç roman ve Yıldız Savaşları romanları yazdı. En tanınmış karakterleri arasında drow Drizzt Do'Urden yer alır. Romanlara ek olarak Unutulmuş Diyarlar: Şeytan Taşı (Demon Stone) adlı video oyunun da hikayesini yazdı. Oyun Atari tarafından yayınlandı. Yoğun ve ayrıntılı savaş sahneleri ile tanınmaktadır. Bunda eski bir boksör ve kabadayı olmasının etkisi olduğu sanılmakta.