Merhabalar dostlar
Ilk okudugum Stephen King kitabi Ejderhanin gozleri fantastik bir kitapti .Korku kitabi olarak Duzenleyiciler ile geldim bugün.
Düzenleyiciler", Stephen King'in Richard Bachman takma adıyla 1996 yılında yayımladığı bir gerilim romanı. Inkilap Kitabevi tarafindan yeni baskilari yapılmış .Kitap, King'in "Yaratık" adlı romanınin devami gibiymiş ,tabi ben onu okumadim .Okur muyum bilmiyorum açıkçası. Tansiyonum çıktı cunku okurken gerilimden .
Ohio'nun Wentworth kasabasında yaşayan sakin insanların hayatlarının, bir öğleden sonra aniden ortaya çıkan şiddet olaylarıyla kabusa dönmesi anlatılıyor .Otistik bir çocuk olan Seth Garin'in zihnine musallat olan Tak adlı kötücül bir varlık, çocuğun hayal gücünü ve televizyon dizilerinden aşina olduğu karakterleri kullanarak kasabayı terörize etmeye başlar. Tak trafik lambasindan giriyor çocuğun içine.
Oyuncaklar canlanıyor . çizgi film kahramanları gerçek oluyor ve kasaba sakinleri amansız bir ölüm kalım mücadelesi vermek zorunda kalıyor .
Çok sürükleyici bir kitap .Stephen King in sanırım önemli bir özelliği fazla ayrıntılı anlatmasi.Bazen insan sadede gel artık diyor gercekten .Ama yine de olaylarin icine oyle bir aliyor ki akıp gidiyor .Doğaüstü güçler ve özellikle oyuncakların canlanması cok korkunçtu.
Kitapla ilgili yapacağım bir eleştirim de punto boyutu olurdu heralde .Gençler okur da beni zorladı biraz..
Kitapla kalin dostlar...
DüzenleyicilerStephen King