, bir kitap okudu
2025 54. kitabı
Michael Sugich
9.1/10 · 119 okunma
Râbia
"Manayı kaybettik. Manaya yer bırakmayacak derecede bu dünyanın cümbüşüyle mest olmuş bir çağda, sun'i coşkunluklarla kaygılar arasında savrularak tüketiyoruz ömrü. Varlığa tamamen nüfuz etmiş latîf nimetlerden ve gizli hakikatlerden haberimiz yok. Takip eden sayfalarda anlatılan zatlar, hayatı, manayla dopdolu bir boyutta yaşamışlardır. Onlar Allah'ın "ufuklardaki âyetleri"dir. Hepsine rahmet, hepsine selâm olsun."
Râbia
"Bu kitapta bahsi geçen kişilerin çoğu tasavvuf ehlidir. Hemen hepsi bir mânevîyat üstadının terbiyesinden, haddesinden geçerek irşad edilmiş; yani, mürşidleri onları âdeta birer kitap gibi "telif" etmiştir. İşte bu kitap, o haddeden geçişin, o "insan telifi" işinin şahsî planda övülüşü, takdir edilişi, kutlanışıdır."
Râbia
"Bu zevâtın her birinin belirleyici karakteri mahviyet, herkese rifk ile muamele, şekerden tatlı huyları, sabır, keskin bir mânevî sezi ve de en önemlisi her an Allah'ı zikir üzere olmalarıydı."
Râbia
"Bu bir hatıra kitabı. Benim ve diyebilirim ki daha birçok insanın hayatını tayin etmiş olağanüstü zatları bir yâd vesilesi..." (Giriş yazısı s.11)
Eser hakkında yorumlarınızı bekliyorum hocam :)
Eylül Türk Buyrunuz Hocam:) #273267092