2025 20. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2025 20:37
Hyperion serisinin ilk kitabı bize olay örgüsünden ziyade evrenini tanıtan uzun bir giriş kitabı. Hikaye 29. Y.Y.'da geçer. Hyperion adlı ağ dışında kalan gezegene yolculuk yapan bir grup hacının hikayesini anlatır kitap. Hyperion'da Shrike adlı kadim bir varlık tarafından tehdit altındadır, bu yaratık zamanı kontrol edebilen, 3 metre boyunda olduğu düşünülmektedir. Ekibimizin üyeleri: Konsül, Albay Kassad, Brawne Lamia, Het Masteen, Sol Weintraub, Peder Hoyt ve Martin Silenus... Bu ekibimiz Hyperion yolculuğunda Shrike ile yaşadıkları öyküleri anlatır. Bu öykülerde evren hakkında bilgi sahibi oluruz. Kitabın bilimkurgu yönünü çok sevdim; günümüzde popüler olan konular Simülasyon, Yapay zeka, Periton diyalizi ve zamanda yolculuk gibi birçok konuya değinir Dan Simmons. Özellikle Sol Weintraub'un hikayesini çok sevdim; kızı nadir rastlanan bir hastalığa yakalanarak, ters etkileşimle gençleşmeye başlar, bu bölüm çok duygusaldı. Dediğim gibi uzun bir giriş kitabıydı, evreni tanıtan, olaylar için fragman niteliğinde bir kitap. İkinci kitap Ağustos’ta gelecek, o zaman seriye devam edeceğim.
Bilim-Kurgu
HyperionDan Simmons · İthaki Yayınları · 2025145 okunma