Kan ve Gül ,
Alper Canıgüz'ün kaleme aldığı fantastik bir polisiye roman. Kitap, gerçeküstü olayların ve gerçek mekânların iç içe geçtiği bir dünyada geçiyor.
Romanın ana karakteri Aziz, zaman yolculuğu yaparak karmaşık bir hikâyenin içine çekiliyor.
Aşk, cinayet ve müzik gibi unsurlar, hikâyenin temel taşlarını oluşturuyor. Kitap, bu unsurları ustaca harmanlayarak okuyucuya sunuyor.
Kan ve Gül, fantastik unsurları ve polisiye ögeleri bir araya getirerek keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.
Zaman yolculuğu, kitabın fantastik yapısını güçlendiriyor. Okuyucular, gerçek ve hayal arasındaki sınırda dolaşırken, hikayenin akışına kapılıyor.
Roman, kader, özgür irade, aşk, pişmanlık ve ikinci şans temalarını işliyor. Aziz’in geçmişe dönerek hayatını “düzeltme” çabası, “Neticede olgunluk dediğin, hayatı daha fazla acıyla kabullenebilme yetisi değil midir?” gibi derin alıntılarla destekleniyor.
Zaman yolculuğu, geçmişin değiştirilip değiştirilemeyeceği sorusunu merkeze alırken, Canıgüz’ün ironik anlatımı bu ağır temaları hafifletiyor. Toplumsal eleştiriler, özellikle 90’ların Türkiye’sine dair gözlemler (üniversite hayatı, dönemin siyasi ve kültürel atmosferi), kitaba nostaljik bir tat katıyor.