Üzgünüm ama hayal kırıklığı yarattı.
2025 20. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2025 16:02
Hasan Ali Toptaş 'ın yıllar önce Kuşlar Yasına Gider kitabını okumustum ve beğendiğimi hatırlıyorum. Bu kez ise aynı seyleri söylemek mümkün olamayacak. Bu kitapta sürekli betimleme okuyorsunuz, hikaye ve olay neredeyse yok gibi... Kitap 250 sayfa fakat kitabın sonu gelmek bilmedi sayfalar çoğaldı adeta. Cevaplanmayan sorular, araya sıkıştırılan zorlama tasvirler gereksiz hikâyeler ve karakterler biraz tuhaf geliyor bir yerden sonra. Her neyse yarıda kitap bırakma huyum olmadığı için zorlanarak devam ettim elbette. Bir şekilde bitti. Bitti de ne oldu ? Hikaye ucu bayagi açık ve saçma bir şekilde havada kaldı. Herhangi bir sonuca varamıyoruz. Olaylar bir sonuca bağlanmıyor her şey muallakta kaldı. Kitabı kapattığımda "ben ne okudum ya?" dedim Kitaptaki betimleme bolluğu akıcılığı kurguyu tamamen alt üst etmiş. Betimlemelerden konuya odaklanmakta zorluk cektim diyebilirim. Sonuç olarak vasattı. Malesef keyif almadım. Keyif almadığım bir şeyi de öneremem. 5/10 (Önceki kitabın hatrına 5, daha düşük olmayı hak eden bir kitaptı)
Beni Kör KuyulardaHasan Ali Toptaş · Everest Yayınları · 202011,4bin okunma
Ben de yıllar önce okumuştum bu kitabı. Halâ aklıma geldikçe düşünüyorum bitmek bilmediğini. Resmen ağdalı ağdalı uzadıkça uzayan bir kitaptı benim için de. Kitap boyunca Güldiyar kurtulacak diye bekledim,sonunda eee noldu şimdi? Diye kalakaldım. Yazar toplumun “seyir gücü”nü,acılardan beslenmeyi,siz acıları yaşarken toplum dediko peşinde koşar kısmını vurgulamak istemiş ama bence olmamış bir kitap…
İsmail Şentürk
Kesinlikle katılıyorum Zeynep hanim Zeynep Zeynep
Bu şahsın aslında merak ettiğim birkaç kitabı vardı ama 20'yi aşkın kadın kendilerini taciz ettiğini açıkladıklarında, özür dilemeyi bile yüzsüzce arsızca yaptığından beri saygım kalmadı ve okumaktan vazgeçtim, tabii ki böyle birçoğunun kitaplarını okuyup filmlerini izliyoruz ama bu şahsı hiç okumadığım için başlamak ta istemedim sonra
İsmail Şentürk
Bencede kaleminin fazlasıyla abartıldığını düşündüğüm bir yazar. Diğer konularla ilgili bilgim sadece kulaktan dolma şeklinde. Bu nedenle yorum yapamayacağım. Derya Yaşar