2025 68. kitabı
Değişim irade meselesi olmaktan çok yöntem meselesidir. Ve belki de bu yüzden, kendimize defalarca verdiğimiz sözler hep ertelendi: Pazartesi başlayacaktık. Yeni yılda değişecektik. Ama hayat, o aynı yerinde durmaya hep devam etti. Katy Milkman’in “Değişimi Başlat” adlı kitabı, klasik kişisel gelişim ezberlerini bozan bir yol haritası çiziyor. “İnsanı olduğu haliyle kabul edip, doğasını suçlamadan nasıl değiştiririz?” sorusuna bilimsel, sıcak ve uygulanabilir cevaplar veriyor. Yeni alışkanlıklar kazanmak, kendini sabote eden kalıpları fark etmek, işleri daha sürdürülebilir hâle getirmek… Tüm bunları bir akademisyen titizliğiyle ama bir o kadar da dost sesiyle anlatıyor. Kitabı okurken kendi “neden”lerimi de daha iyi kavradım.Ve çoğu zaman, bu kavrayış bir değişimin ilk kıvılcımı değil midir? Eserde de vurgulanan tam olarak bu: Başlamak en büyük adımdır. Doğru yöntemle atıldığında ise bu adım bir düşüşe değil; aksine bir kanatlanışa dönüşür. Kişisel gelişim kitaplarına ilgi duyan okurlar “Değişimi Başlat’ı seveceklerdir. Sevgiler @monakitap #tavsiyekitap
Psikoloji
Değişimi BaşlatKaty Milkman · Mona Kitap · 20253 okunma