2025 82. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2025 18:30
Selamlama kısmını hiç sevmiyorum o yüzden boş verin direkt kitaba geçelim. Düşüncelerimi spoiler vermeden açıklayacağım. Oldukça fazla tavsiye edilmişti rs'den çıkaran kitap önerisi alırken.. desem ki tam tersi oldu...3 puan kırdım ve hepsini tek tek açıklayacağım. Öncelikle bu biraz öznel bir düşünce, bana hitap etmediği için kırdığım bir puan. Çok fazla smut vardı. Bana kitabın rahatsız edici olduğunu söylediler ve ben bunu tamamen kan ve vahşet anlamında algıladım ve ilk bölüm de böyle düşünmeme yardımcı oldu. Ancak kandan çok seks vardı?! Rahatsız edici nokta benim için buydu. Gerilim okuyoruz apla yanlış bölüme mi geldin?? Neyse dediğim gibi bu biraz daha öznel. İkinci olarak okurken sıkıldım. Ters köşeyi çok bekledim gelmedi gelmedi en son aha bitti 5 vereceğim havasına girince minnoş bir şey koymuşlar. Etkilemedi beni. Ve Verity'nin yazılarını okumak ne kadar zevkli olduysa da diğer kadının (isminin yazılışını unuttum B12'nin işi çıktı kendisi yok buralarda) normal yaşamını okumak sıkıcıydı, meraklanamadım okurken. Son olarak özgünlük. Kitaba başladığım andan itibaren elimde olmadan hizmetçiye benzetip durdum. Hasta eş, kurban koca, evde çalışmaya gelen fakir kadın, aşk, ikinci kadın, kadının ortadan kalkması bla bla. Hangi kitap daha önce yazılmış bilmiyorum ama sanırım etkilenmememin sebeplerinden biri de buydu. Önerir miyim, çıtır bir ters köşe kitabı olabilir. En iyi ters koseleri okudum diyorsanız okuyabilirsiniz. Teşekkür ederim okuduysanız incelemeyi. Bol kitaplı günler☆
VerityColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 20256,8bin okunma
Yazım dili sürükleyicyidi. Ama beğenmediğim kısımlar oldu. Başrol kız, Verity'nin Jeremy hakkında yazdığı smut sahneleri okuyup onunla ilgili hayaller kuruyordu. Seks yaparlarken zaten o çiftin yatak odasını kullanmak, yok diş izi kıyaslaması falan olmasa ve Jeremy'nin karısını kendi yataklarında aynı pozisyonda aldatması, bu durumun başrol kadının hoşuna gitmesi, başrol kadının metres olmakta bir problem görememesi... Falan filan böyle birkaç durum daha var ve bence kadınlar açısından fazla aşağılayıcı bir kitap. Ayrıca gerilim okuduğumu sanıyordum her bölümde smut vardı sjshjs Ve de sonunu biraz mantıksız buldum sanki yazar ters köşe yapmak için yazmış gibiydi!
h˙⋆`
Her noktaya katılıyorum. Kandan çok seks var yemek yerken okunmuyor kitap skjsjs. Ve bu nasıl bir azgınlıksa abuk subuk detaylar yer alıyor. Ters köşeyi okuyunca insan bir ne ne olmak istiyor ama bende o da olmadı zaten o kadar sona bırakılmış ki tam kitabı saldım telefonu elime aldım baktım işte ters köşe... 10 üzerinden 7..
Arkadaşımız kısaca bok gibi bir kitaptı diyor 💩
Kitabı dün bitirdim sakince inceleme yazmaya çalışıyorum😞
Bitince okuyayım😈
Yorumunu beklemiştim ve açıkçası özellikle baktım, okudun mu diye ama hiç bu şekilde beklemiyordum. 🤣 Öznel yorumlarına bir şey demek istemiyorum ama kadının yazdığı otobiyografi kısmı değil de o sahneler mi daha fazla rahatsız etti cidden? Hizmetçi'yi de okuyan biri olarak ikisini de birbirine benzetemedim. Hasta eş dediğin Hizmetçi kitabında öyle bir durum yoktu, mağdur bir koca da sayılmazdı. Verity'deki eve gelen kadın çok başka bir sebeple evlerine gelmişti, fakir kız olayı yoktu ve tam olarak yine mağdur koca durumu da yoktu. Biraz zorlama bir benzetme olmuş bence. Konular farklı, işleyiş farklı.
h˙⋆`
Hizmetçide baş kadın karakter tarafından kocası için 'daha iyisini hak ediyor' düşüncesi var bu kitapta olduğu gibi. Kadın başka sebepler nedeniyle gelmiş olabilir ama kalmasının sebeplerinden biri ev tutamıyor olması. Bilemiyorum, bu da sizin düşünceniz🤷🏻‍♀️