İki yabancı
2025 1. kitabı
Kitap ilk kapağını açtığım andan itibaren Teoman-İki Yabancı parçasını duymama sebep oldu. Buram buram aşk kokan bir kitap olmaması veya beklendiği gibi büyük bir aşkla sonlanmaması popüler kültür içerisinde hapsedilmiş duyguların gerçek varlığını hissettirdi. İki yabancı karakter… Ekmel Bey, yalnızlığa hapsolmuş emekli bir avukat. Derya ise çocukluk ve aile travmalarıyla yüklü yalnız bir kadın . Onlar tesadüfler doğrultusunda bir araya gelirler. Aralarındaki bağın kurulması ise kendilerini dinleyecek birine ihtiyaç duymalarıyla başlar. Ekmel Bey’in “Ölüm seninle bir anlaşma yapalım; şu defter dolduğunda gel,” gibi cümlelerle yüzleştiği aşk ve kayıp temaları, Derya’nın abisine dair karmaşık duygularıyla birleşerek kurgu ilmek ilmek işlenmiş. Son sayfayı okuduktan sonra beni en çok düşündürten durum ise hiç tanımadığım bir insana hayatımı anlatacak olsaydım ilgisini çekebilmek için gerçekliğe ne kadar sadık kalabileceğim, ertesi gün kapısını çalmak için veya onun benim kapımı çalabilmesi için ne kadar çabalayabileceğimdi. Suzan Defter
Suzan DefterAyfer Tunç · Can Yayınları · 202520,2bin okunma