Puan vermedi·287 syf.··Beğendi
···Okunma: 08 Haziran 2025 21:54 Belki kiminiz bu kitabın Roman Polanski tarafından çevirilen filmini izlemiştir. Şahsen ben gençliğimde izlemiş ve müthiş derece etkilenmiştim. Bu tür kült filmlerin kitaplarının da okunması gerektiğini düşünüyorum şahsen ve okuma sebebim de bu oldu zaten.
Genç bir çift düşünün. Adam ağırdan alsa da, çocuk sahibi olma hayalleri var. Yeni bir eve taşınıyor ve hayallerine adım adım yaklaşıyor gibiler. Rosemary kocasında kısa zamanda meydana gelen değişimi ve bir an önce çocuk istemesini başta pek garipsemez. Ama komşularının garip ve fazlaca ilgisi, yine komşuların tavsiye ettiği doktorun tuhaf tutumları Rosemary'de git gide şüphe uyandırır. Onu uyarmaya çalışan bir dostunun hastaheneye düşüp ölümle pençeleşmesi Rosemary'nin şüphelerini artır ve her şeyi mantıksal bir açıklama ile izah etmeye çalışmasını gitgide zorlaştırır. Etrafında örülen yalan ve dolan ağını aşabilecek mi Rosemary? Onu istedikleri gibi yönlendirebildikleri bir kuklaya çeviren oluşum kimdir, nedir, maksatları nedir ve kimlerden oluşur?
Rosemary kendisi ve bebeğini ne pahasına olursa olsun korumaya kararlıdır. Ama kime güvenebilecektir?
Harika bir psikolojik gerilim hikayesi. Gaslight ve Vertigo filmleri misali insanın en yakınlarına güvenememe sorunu ve kötülüğünü gözler önüne seriyor korkunç bir şekilde.
Must read...