·436 syf.····Okunma: 23 Şubat 2018 08:34 Ah ince Memedim! Senin gibi insanlar lazım bu dünyaya! Senin gibi ağaları titreten adamlar lazım!
Evet ağalar yok sözde! Yerini özel sektörler aldı! İnsanların emeklerini hiçe sayan sistemler aldı! Asgari ücreti bile çok gören, sigortayı nerden kıssam diyen patronlar... Nerden vergi alacağını hesaplayan benzini, arabayı ederinden iki kata satan yöneticiler aldı. Kiraları -sanki başka ülkede yaşıyor gibi- döviz üzerinden alan mülk sahipleri aldı. Havayı,suyu,elektiriği, toplu taşımayı bir soygun yeri gibi gören belediyeler aldı.
Ama senin gibileri de harcarlar bizde. Bize dogruyu söyleyen değil herşeye kafa sallayan adamlar lazım. Bize cehalet lazım. Cebine para girdikce sessiz duran lazım. Bana dokunmuyorsa isterse dünya dursun diyenler lazım. Tek bildiği şucu bucu diye konusanlar,ayrıştıranlar lazım. Amerikaya, yahudilere çinliler sayıp sövdükten sonra onların ürettiklerini kullananlar lazım.( şu anda yazdığım cihaz çin malı merak ediyorsanız şimdiden söylüyorum. Teknosa preo. Türkiyenin telefonu vardı da biz mi kullanmadık dediğinizi duyuyorum. Haklısınız diyorum. Acı gercek biz bu ülkelerin pazar yeriyiz.)
Her ne kadar bu durumların farkında olsak da 50 yıl gerideyiz.
Ben türküm ama sadece yaptığım atalarımın yaptıkları ile övünmek. Tek yapabildiğim yanlışlığı kınamak. Elimden bir şey gelmiyor. Dilimden en çok gelen de bu yazdıklarım. Bu yazdıklarım kendi öz eleştirim olsa da başkaları rahatsız olabilir afedersiniz.
Asıl beni rahatsız eden ise neslin daha da vurdumduymaz olması. Herkesin emeksiz kolay yoldan para kazanma çabası. Tüketim çılgınlığı. Atatürk'ün bir sözü ile bitiriyorum:
"Çalışmadan,yorulmadan,üretmeden rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdur"