Ters Köşeli, Psikolojik, Aşırı Güzel Bir Kitap
2025 3. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2025 23:08
Hayret ettiğim bir kitap. İnanılmaz derecede ters köşe bir kitap ama ben ters köşe olamadım. Çünkü ben arkadaşımın konuyu anlatması üzerine ve yüksek ihtimalle spoiler vermesi üzerine okudum bu kitabı. Şahsen ben kitabın sonunu okuyana kadar spoiler olduğunu fark etmemiştim ancak psikolojiye merakımdan ötürü az çok tahmin edebildiğim şeyler de yok değildi yani. Kitap DKB(Disosiyatif Kimlik Bozukluğu - eski adıyla - Çoklu Kişilik Bozukluğu)'yi çok güzel anlatan bir kitap. Özellikle son kısımlarda (korkmayın spoiler vermeyeceğim) okuduğumuz mektup bireylerde ki bu durumu, bu durumun sebeplerini, nasıl geliştiğini, bireyin neler hissettiğini çok güzel anlatır nitelikte. Aynı zamanda bence merak konusuna da çok güzel atıfta bulunan bir kitap. Ne demiş büyükler fazla merak sağlığa zararlıdır. (Buradan sonrası belki spoi olabilir) Eğer Dr.Jekyll, bu durumu önemsemeyip ecelini bekleseydi ya da hiç o ilacın nasıl yapılacağını araştırıp denemeseydi başına bunlarda gelmeyecekti. Hatta yazar Robert Louis Stevenson da kitabın başlarında şöyle demiş "İnsanın merakını bastırması ile merakını yenmesi aynı şey değildir" yani merakımızı bastırınca cahilliğimizi korumuş oluyoruz ve kendimizi bir nevi iyi hissediyoruz, ancak yendiğimizde artık biliyor ama bilmek istemediğimiz gerçeklerle yüzleşiyor oluyoruz belki de. Sonuç olarak kitap çok etkileyici ve ters köşe bir kitap Dr. Jekyll ile Bay Hyde kesinlikle okuyun.
Dr. Jekyll ile Bay HydeRobert Louis Stevenson · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,1bin okunma