Jack Landon galiba en sevdiğim yazarlardan birisi oldu artık. Hangi kitabını okursam okuyayım, büyük bir keyif ile bitiriyorum. Yazarın her zamanki gibi bir işçi sınıfı sempatisi ve ağır beden işçilerinin çektiği zorlukları dile getirişini görüyoruz. Ana karakterimiz Joe bu kadar zor şartlar altında dahi olsa temiz kalmayı başarabilmektedir. Hem ruhu ile temiz hem bedeni ile temiz kalarak erdemli ve onurlu bir hayat için gösterdiği çabayı okumak ve hatta okurken yaşamak insana keyif vermekten başka doğrulardan da vazgeçmemek gerektiğini ısrarla bize tekrar ediyor.
Joe Fleming babasız büyüyen büyük erkek evlat olarak 20 yaşına kadar ailesine, ağır beden işlerinde ve geceleri boks maçlarına çıkarak güzel bir hayat sunmuştur. Son maçına çıkmadan önce annesine aldığı evin son taksidini ödemiştir. Bu çıkacağı maçtan kazancı ile hayallerini süsleyen nişanlısı Genevieve ile evlenecektir. Mükemmel bir maç çıkarmasına rağmen rakibi ayakta zor dursa da zemine dökülen sular yüzünden ayağı kayar ve çenesine aldığı müthiş darbe ile yere yıkılır. Acil olarak hastaneye yetiştirseler de o kapadığı gözlerini bir daha açamaz.
OyunJack London