Rezalet
2025 2. kitabı
Herkes korkar kendi rezaletinden! Onur… korkar kırılmaktan, çevreye saçılmaktan Herkes aslında bilir kendini ve tırmanabileceği tepeleri, korkar kendi rezaletinden Omzumda taşıyorum kocaman bir yük, aheste aheste sürüklüyorum onu gittiğim her yere O koca bir rezalet! Çöp kutusunda bir pırlantayım belki, ama… ya çöpü seviyorsam? Ben biriyim işte herkes gibi omzumda binlerce rezalet, parçalanmış onurum avuçlarımın içinde tırmanıyorum “belki” dediğim tepelere Tepeye çıksam ayıplanır mıyım? Ya da atılır mıyım o tepenin uçurumundan aşağı? Ya avuçlarımdaki kırılmış onurum ne olacak? Karışırsa toprağa toz taneleri gibi Belki şehre bir yabancı gelir Dans ederim sanki omzumda yüklerim yokmuşcasına şarkılar söylerim Ben kendimi bilirim, kendimle avunurum güzel elbiseler giyerim Bir gözlüğüm var, görürüm omuzlardaki yükleri, boş omuz sevemem de zaten bana hep soğuk gelir Ama belki şehre yabancı biri gelir kaldırır omzumdaki tüm yükleri yerine başıma güzel bir taç takar Kim bilir Jane… belki biz de iyi şeyleri hakediyoruzdur.
Şiir
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,8bin okunma