Haziran ayında okuduklarım
"Genç Kız Kalbi" Mehmet Rauf’un, bir genç kızın günlüğüne yansıyan iç dünyasında, aşk, hayal kırıklığı ve toplumsal baskılar gibi temaları samimi ve duygusal bir üslupla işlediği dokunaklı romanı. Genç Kız KalbiGenç Kız Kalbi "Cadı" Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın, Osmanlı toplumunda batıl inançlar, dedikodu ve toplumsal önyargılar gibi temaları, bir mahallenin cadı suçlamaları etrafında dönen entrikalarla mizahi ve eleştirel bir üslupla işlediği renkli romanı. CadıCadı "Agatha’nın Anahtarı" Ahmet Ümit’in, İstanbul’un gizemli atmosferinde geçen, her biri gizem, entrika ve insan doğasının derinliklerini işleyen kısa polisiye hikayelerden oluşan sürükleyici romanı. Agatha’nın AnahtarıAgatha’nın Anahtarı "Başkomser Nevzat: Davulcu Davut’u Kim Öldürdü?" Ahmet Ümit’in, Kuzguncuk’un gölgeli sokaklarında geçen bir cinayet soruşturmasında, Başkomser Nevzat ve ekibinin aşk, ihanet ve gizli sırlar gibi temaları Aptülika’nın çizimleriyle işlediği çarpıcı çizgi romanı. Başkomser Nevzat 3 – Davulcu Davut’u Kim Öldürdü?Başkomser Nevzat 3 – Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? "Son Kuşlar" Sait Faik Abasıyanık’ın, İstanbul’un kıyı mahallelerinde geçen, yalnızlık, doğa sevgisi ve insan ilişkilerindeki kırılganlık gibi temaları, hüzünlü ve şiirsel bir üslupla işlediği kısa hikayelerden oluşan etkileyici kitabı. Son KuşlarSon Kuşlar "Piedra Irmağı’nın Kıyısında Oturdum Ağldım" Paulo Coelho’nun, bir genç kadının aşk, manevi arayış ve kendi kimliğini bulma mücadelesi gibi temaları, Pireneler’in mistik atmosferinde derin bir duygusallıkla işlediği etkileyici romanı. Piedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum AğladımPiedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum Ağladım "Babamı Kim Öldürdü" Édouard Louis’nin, bir babanın hayatındaki yoksulluk, toplumsal dışlanma ve aile ilişkilerindeki kırılganlık gibi temaları, otobiyografik bir anlatımla sert ve dokunaklı bir üslupla işlediği çarpıcı romanı. Babamı Kim ÖldürdüBabamı Kim Öldürdü "Kamelyalı Kadın" Alexandre Dumas fils’in, 19. yüzyıl Paris’inde geçen, imkânsız aşk, fedakârlık ve toplumsal yargılar gibi temaları, Marguerite Gautier’in trajik hikâyesi üzerinden duygusal ve etkileyici bir üslupla işlediği unutulmaz romanı. Kamelyalı KadınKamelyalı Kadın Genç Kız KalbiGenç Kız Kalbi CadıCadı Agatha’nın AnahtarıAgatha’nın Anahtarı Başkomser Nevzat 3 – Davulcu Davut’u Kim Öldürdü?Başkomser Nevzat 3 – Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? Son KuşlarSon Kuşlar Piedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum AğladımPiedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum Ağladım Babamı Kim ÖldürdüBabamı Kim Öldürdü Kamelyalı KadınKamelyalı Kadın