Aslında her insanın güçlü bir hikayesi vardır...
2025 92. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2025 21:24
Yazar Serkan Karaismailoğlu ile tanışmamız yıllar öncesinden. Pia Mater serisinin kitabı çıktığında ilk okuyan okurlardan biriyim. Öyle ki kitap okurken neronlarımın nasıl oldugunu o zamanlar öğrenmiştim:) Hele bir de bilimsel kelimelerle Galen'in aşkını bir anlatışı vardı ki, hayran olmamak elde değildi. Hâlâ unutamadım:) Yazarın Serkan Karaismailoğlu Doktor olması sebebiyle , diye düşünüyorum, çok farklı bir kalemi var.İlk başlarda insan bir yadırgıyor ama sonra alışınca büyük bir keyifle okuyor. Bütün külliyatını bitirmiş olarak "Biomortem'in" ilk baskısına yetişen okurlarından olma şansına yine eriştim:) Kitabımıza gelince; İnceleme yazarken pek içeriği, hikayeyi anlatmam.Anlatınca tadı kalmıyor, büyüsü bozuluyor. Ama size şunu söyleyeyim, yazar Serkan Karaismailoğlu yapmış yine yapacağını, müthiş etkileyici bir hikâyeye imza atmış. Soluksuz okudum derler ya :) işte tam da öyle! Bu kitabında da çıtayı epey yükseltmiş bana göre. Ölümü anlatmış bize, sadece anlatmamış ölümü adeta yaşatmış. Ölüme giden yolda sanki bir zaman yolculuğunda ilerliyormuşuz gibi hissettirerek anlatmış. Hiç ölüme bu tarafından bakmamıştım. Bazı bölümlerde okurken çoğu defa içim ürperse de, kafamda oluşan sorulara yazar tek tek cevap veriyor. Tam üç gündür okuyorum ve müthiş etkilendim.Kitap bitti ama ben olduğum yerde kalakaldım:) Mutlaka devamı olmalı, mutlaka! Biraz zaman geçtiğinde bu kitabı tekrar okumak istiyorum. Ölüme bakış açım değişti. Müthiş bir deneyimdi benim için. Aslında mezar ziyaretleri yaptığımda !!"bilinçsiz !!"olarak yaptığım, uyguladığım, düşündüğüm her şeye bilimsel bir kanıt oldu. Tam olarak kendimi ifade edemiyorum.Ama kitabı okuduğunuzda ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Sizler de eminim etkisinden kurtulamayacaksınız. Kitap dediğin de okuyup hemen kitaplığa koyulan değil, okuduktan sonra etkisinden epey kurtulamadığın, düşünmeye, sorgulamaya sevk edendir bence. İşte maharet de burada! Yine bir alıntı ile bitireyim: "Zengin ya da ünlülerin aşırı görkemli anıt gibi mezarlarından, ismi bile olmayan toprak yığınlarına kadar ne çok çeşitlilik vardı. Oysa toprak altına inildiğinde oradaki ekosistem için tüm bedenler eşit ve aynıydı.." Ve herkes gercekten sadece ölümde eşit oluyor! Bu kitap benim için unutulmazlardan olacak o kesin. Herkese tavsiye ediyorum. Ölümün çalmadığı bir kapı yok bu hayatta. Büyük bir ilgiyle okudum. Yazara Serkan Karaismailoğlu selam olsun, kalemi daim olsun. Keyifli okumalar dilerim..
Bilim Roman
BiomortemSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20252,780 okunma
Gül Dane Bu paylaşımı bulabilmek için baya geriye gittim.😀 Niye bu kadar çok kitap okuyorsun arkadaşım 😂 Arachnoid Mater, Pia Mater, Dura Mater, Biomortem kitaplarını aldım hangi sıralamayla okumam lazım?
Gül Dane
🙈🙈🙈😄😄😄 evet deli ve yaşlı biri olarak habire okuduğum doğrudur 🙈🙈😄😄 Pia Mater, Arachnoid Mater , Dura Mater ..Bu seriyi bitirince Biomortem'i okuyun.Biomortem'in seri ile alakası yok.Ama Pia Mater serisini okuyup bitirince yazarın kalemine iyice aşina olarak Biomortem'i okursanız daha etkileyici olur..Keyifle okuyun 🙏🪻 elimde çok önemli kitaplar var yoksa ben de tekrardan okurdum 🙈huyumdur çok sevdiğim kitapları tekrar tekrar okumak🙈
Çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler kitap listeye alındı☺👍🏼
Gül Dane
Teşekkür ederim 🙏🪻 Keyifli okumalar kitap dostum📚 Okuduğunuzda paylaşımlarınıza katılırım 👍😉