2025 326. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2025 00:00
"20" "Bir insanı yaşayan, nefes alan biri olarak tanımasa bile otopsi sırasında görmek fazlasıyla zor bir şeydi." Korkunç bir cinayet zinciri, travmatik geçmişler, karmaşık ilişkiler ve durmaksızın işleyen bir geri sayım… Birbiri ardına işlenen beş cinayet ve her bir kurbanın başında yer alan sayılar… Başta anlamsız gibi görünen bu detay, kısa sürede tekinsiz bir gerçeği ortaya çıkarıyor: Bu bir geri sayım. Baş Dedektif Adam Bishop, bugüne kadar birçok suç mahallini görmüş olabilir fakat bu vaka hiçbirine benzemiyor. Katil âdeta zamanla yarışıyor ve her cinayet, yaklaşan bir sonun habercisi gibi... DCI Adam Bishop, terk edilmiş bir şantiye alanında bulunan cinayet mahallini incelemeye gelir. Beş cesedin her birinin üzerinde, spray boyayla yapılmış Roma rakamları—XVI, XV, XIV, XIII, XII—mevcuttur. Bu rakamlar, yakın bir zamanda gerçekleşecek öldürücü bir geri sayımı işaret eder. Olayın karmaşıklığını artıran bir diğer unsur da, adli psikolog Dr. Romilly Cole’un vakayla ilgilenmesi olur. Romilly, tam 25 yıl önce yaşanmış travmatik bir geçmişe dair anılarıyla yüzleşmek zorunda kalır—babası tarafından gerçekleştirilen korkunç cinayetlerle ilgili ipuçları gün yüzüne çıkmıştır. Dosyanın seyri, adli psikolog Dr. Romilly Cole’un da bu vakaya dahil olmasını gerektiriyor. Ancak bu, onun için sadece bir profesyonel görev değil. Çünkü olaylar, geçmişte yaşadığı derin bir travmanın izlerini yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Üstelik Adam ve Romilly’nin geçmişi, sadece bir iş ilişkisiyle sınırlı değil. Aralarında kalan duygular, yüzleşilmemiş hesaplar ve yarım kalmış cümleler, katili bulma yolunda büyük bir sınav haline geliyor. Her yeni cinayet, Bishop ve Romilly’yi geçmişte kapanmamış bir dosyaya götürüyor. Katilin yöntemi, seçtiği kurbanlar ve geride bıraktığı şifreler, Romilly’nin belleğinde gömülü kalmış anıları bir bir ortaya çıkarıyor. Bu hatırlamalar acı verici olsa da çözümün anahtarı Romilly’nin geçmişinde yatıyor. Geri sayım hızla ilerlerken, dedektifimiz ve psikoloğumuz için artık mesele bir katili durdurmak, kendi geçmişleriyle de hesaplaşmak zorundalar. Sayfalar ilerledikçe; cinayetlerin korkunçluğu karşısında ürperiyor, karakterlerin geçmişine dair ipuçlarını toplamaya çalışıyor ve o kaçınılmaz geri sayımın sona ermesinden korkuyoruz. Her şey öylesine ustalıkla inşa edilmiş ki, kitabı bırakmamız neredeyse imkânsız. Psikolojik derinliği olan karakter analizleriyle dolu, suçun ardındaki insani kırılmaları gözler önüne seren, her sayfasında merakı ve gerilimi artıran bir kurguya sahip, ilişkilerin yükü ve yüzleşilmemiş geçmişlerin ağırlığıyla örülü bir polisiye. Bu kitap, sadece bir cinayet soruşturması değil, karakterlerin kendi içsel karanlıklarıyla da yüzleştikleri yoğun bir duygusal yolculuk. Adım adım ilerleyen gerilim, sayfaları hızla çevirmenize neden olurken, son bölümde “İşte bu!” dedirtecek sürprizlere de kapı aralıyor. Gizemi, temposu ve psikolojik derinliği ile tam bir “tek oturuşta bitirmelik” kitap arıyorsanız, bu geri sayımı kaçırmayın! Kitapla Kalın.
20Sam Holland · Yediveren Yayınları · 202562 okunma