2025 6. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2025 15:23
Kişisel gelişimden çok kişisel farkındalık kitabı. Uzun süredir merak ettiğim ama “Acaba klasik bir kişisel gelişim kitabı mıdır?” ya da “Spiritüelizmle ilgili zaten çok iyi bildiğim şeylerin tekrarı mıdır?” diye ötelediğim bir kitaptı ama sonunda okudum ve “İyi ki okudum” diyorum. Çünkü beklediğimden çok daha içten, yer yer güldüren ama aynı zamanda dürüstçe düşündüren bir kitapla karşılaştım. Aykut Oğut, bu kitabında yukarıdan konuşmuyor; aksine sizinle bir arkadaş gibi dertleşiyor. Yeri geliyor kendi hatalarını açıkça anlatıyor, yeri geliyor sizi dürüstçe tokatlıyor. Ama bunu o kadar samimi ve içten bir dille yapıyor ki, “Ya evet ya!” dediğiniz anlar bolca oluyor. Kitabın merkezindeki mesaja bakacak olursak: “Hayatın tek amacı deneyimlemek ve keyif almaktır.” Ne eksik, ne fazla. Sadece bu cümleyi gerçekten anlamak bile hayatı çok daha sade, çok daha anlamlı bir yer haline getirebiliyor. Neler Anlatıyor? 1) Çekim Yasası: Ne hissediyorsan onu çekiyorsun. Evren kelimeleri değil, enerjiyi “duyuyor”. 2) Duygular = Frekans: Her ruh halinin bir frekansı var. Hangi frekanstaysan, o frekansta olayları hayatına çağırıyorsun. 3) Ego ve Gizli İnançlar: Söylediğimiz şeyler değil, içimizde gerçekten inandığımız şeyler hayatımızı belirliyor. 4) Kendine Sorumluluk Alma: Başına gelen her şeyin sorumluluğunu almadıkça değişim gelmiyor. En sevdiğim bölümlerden bahsedecek olursam: - Amerika’daki “tuvalet temizleyerek başlayan” yolculuğun, adım adım dönüşmesi. - Duygu-Frekans tablosu: Günlük hayatta yaşadığım şeylerin aslında enerjimle ne kadar bağlantılı olduğunu görmek çarpıcıydı. - “Kelimelerin Önemi” bölümü: Farkında olmadan ağzımdan çıkan cümlelerin, içimdeki gizli düşünceleri nasıl yansıttığını görmek çok etkileyiciydi. Bu kitap kimler için peki? - “Ben aslında iyi düşünüyorum ama bir şeyler yolunda gitmiyor” diyenler. - Kişisel gelişim kitaplarını yüzeysel bulan ama içsel değişim arayanlar. - Spiritüel konulara ilgili olan ama ayakları yere basan anlatım isteyenler. - Hayatında bazı döngüleri kırmak isteyen ama nereden başlayacağını bilmeyen herkes. Küçük bir eleştiri yapacak olursam eğer; kitap bilimsel değil, tamamen deneyim ve sezgi temelli yazılmış. Eğer her şeyi “kanıtı ne?” diyerek okuyanlardansanız sizi tatmin etmeyebilir ama yok “ben bir deneyeyim, ne çıkacak göreyim” derseniz, hayatınızda gerçekten fark yaratabilecek cümlelerle karşılaşabilirsiniz. Sonuç olarak bu kitap bana “Hayatın karışık olması şart değil” dedirtti. Enerjimi, hislerimi ve düşüncelerimi fark ettikçe bazı şeylerin neden hep aynı şekilde yaşandığını daha iyi anlamaya başladım. “Evren neden bana torpil geçmiyor?” diyorsan, belki de zaten geçiyordur da sen fark etmiyorsundur. Bu kitap, fark etmenin anahtarını veriyor.
Kişisel Gelişim
Evrenden Torpilim VarAykut Oğut · Doğan Novus Yayınları · 20153,720 okunma