Şiir iletisi olsun mu? (Sevdiğiniz bir şiiri bırakır mısınız buraya?)
··1 alıntı·
1 +1'leme
38,6bin Gösterim
Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin
Ruhun mu ateş, yoksa o gözler mi alevden?   Bilmem, bu yanardağ ne biçim korla tutuştu?   Pervane olan, kendini gizler mi alevden?   Sen istedin, ondan bu gönül zorla tutuştu… Hüseyin Nihâl Atsız
Dudak değmemiş şiirlerin şairiyim ben Henüz göklere tırmanacak merdivenlerim yok Bir kadim yalnızlıktır dost edindiğim Dünyayı ateşe verecek cümlelerim yok. İsmail Karasu
S.
Kaleminize sağlık.
Katre-i Matem Kağıt kesiği gibi belli belirsiz bir sızı bir acı Yorgun, argın ve sensiz geçen günler, Nasıl hissedeceğimi bilemediğim günlerden Yazıyorum... Noktası virgülüne kavuşuyor, Benim sana kavuşamadığım günlere kırgınım, Kafamı kaldırıp bakıyorum evimizin damından Bir deniz ve birkaç gemi, İskelenin ışıklarına seyre dalıyorum, Gelip giden gemiler ıssızlaştırıyor beni, Gözüme bir sis iniyor ve buğusundan bakıyorum sensizliğe, Hüzn-ü hecem ve bir katre-i matem Hem-dem olduğumda ve yalnızlığımla başbaşa kaldığımda, Hissetsem ya kalbimde senin varlığını, Geçtiğim sokaklarda bilsem ya yakınlarda bir yerlerde olduğunu, Anlasam ya seninde beni böyle beklediğini, Noktam virgülüne kavuşuyor ama, Akrep yelkovandan çok uzak geliyor bana, Ve bazen... Zorlanıyorum yokluğuna. 28 Nisan 2024 Pazar
Artık demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne rıhtım ne de bir yol. Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu. Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler. Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden, Birçok seneler geçti; dönen yok seferinden. Yahya Kemal Beyatlı
Öyle günler gördüm ki, aydın gökler kararıp Bahtım bir bulut gibi üstüme çöker oldu, Her gözümü yumunca tanıdık yüzler görüp, Hayaller alev alev beynimi yakar oldu. Ümitsizlik, gariplik dört tarafımı sarıp Yüzüm sırıtsa bile, içim yaş döker oldu.
İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım 🤍☺
"Cebimde ölümüm Avuç avuç dağıtırım insanlara Bir türlü tükenmez ölümüm."
ne var ki ayrılığın adı kötüye çıkmış yoksa bin yıl daha yaşamak isterdim ve seni bin yıl daha ayrılıklar içinde sevmek isterdim ... Ne dedimse inanma! Seni değil kendimi kandırıyorum Sen istediğin kadar varlığın kendisi ol Ölümsüzlüğün ta kendisi Ben günden güne yok olmaktayım Bütün ışıkları kaldırıp attım bir yana Anlamıyor musun? Gökyüzü güneş olsa Sende Karanlıktayım . . . Ümit Yaşar Oğuzcan