Veda Etmiyorum ile Han Kang bizleri bu kez 1948'de yaşanan Jeju ayaklanmasına götürüyor. 14 ile 30 bin insanın Komünist olduğu gerekçesiyle öldürüldüğü ayaklanmaya üç kadının gözünden bakıyoruz. Anlatıcımız Gyongha, yakın arkadaşı İnson ve İnson'un anne ve babasının hayatlarını öğrenirken, kendi annesi ve babası ile ilgili gerçeklerle karşılaşıyor.
Gyongha, bir gün hastaneye kaldırımış arkadaşı İnson'dan bir telefon alır ve İnson onu yardıma çağırmaktadır. İnson'un Gyongha'dan tek istediği yardım Jeju Adasına gidip, kuşunu beslemesidir. Ancak bu basit istek sonunda gerçekle gerçeküstünün karıştığı bir kurguyla sizi şaşırtacak. Jeju Adasında yaşanan katliamı gözler önüne sererken, aynı zamanda bir dostluk hikayesinin okuyoruz.
Kitapla ilgili tek keşkem kışın soğuk bir hava da okusaydım daha çok tat alır mıydım oldu. Yazın bu sıcaklarda anlatılan o kar kış kıyameti nedense çok hissedemedim. Bu da belki etkileyici bir hikayenin etkisini zayıflatmış olabilir diye düşünüyorum. Yine de Han Kang iyi bir kaleme sahip bir yazar. Nobeli sonuna adar hak ettiğini düşünüyorum. Okumak isteyenlere keyifli okumalar...
Merhaba,
Ben Irmak Türkyılmaz, İstanbul Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisiyim. 2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Koreli yazar Han Kang’ın Türkçeye çevrilmiş dört eseri Vejetaryen, Çocuk Geliyor, Beyaz Kitap ve Veda Etmiyorum üzerine okur odaklı alımlama estetiği bağlamında bir inceleme yürüttüğümüz TÜBİTAK destekli bir araştırma projesi gerçekleştiriyoruz.
Bu kitaplar hakkındaki okur görüşlerini toplamak için kısa bir anket hazırladık.
🔗 Anket Linki:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIp...
Katkınız araştırmamız için çok değerli, zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim. 💛