Puan vermedi·128 syf.··Beğendi
···Okunma: 24 Temmuz 2025 14:01 Şeytanın Çırağı bir günlük okuma ile bitecek kadar kısa ve aynı zamanda akıcı bir kitap. Kitaba da adını veren "Şeytanın Çırağı" ve "Onları Öldürdü mü?" isimli iki hikayeden oluşuyor.
İlk hikaye; sevdiği kadın başkasıyla evlendiği için itaatkar, kendisine bağımlı bir kadınla evlenen adamın, eşinden kurtulmak istemesini anlatıyor. Cinayet planları yapan ve bunu yaparken gözünü kırpmayan adamın, suçu zamanında kendisiyle arkadaş olan savcıya atmasını okuyoruz. Bence karşıdaki kişi ne kadar kötü niyetli olursa olsun kişi kendi kişiliğindeki kadar kötüdür. Yani biri sizi bir yere kadar etkileyebilir, içinizde karanlık yoksa karşıdaki kişinin karanlığı size ancak gölge yaratır. Biraz gergin okunan bir hikaye olduğunu düşünüyorum, ama oldukça akıcı ve merak uyandırıcı.
İkinci hikaye olan "Onları Öldürdü mü?"de ise evlerinde cinayete kurban gitmiş olan evli bir çiftin öldürülmesinden sorumlu tutulan bir genç işleniyor. Cinayeti işleyen o genç mi, yoksa olay daha mı farklı, onu okuyoruz. Bunu okumamıza aracılık eden kişi de sanığı savunmaya çalışan avukatı. Bir şeyleri tahmin edebilsem de hikaye beklediğimden biraz daha farklı çıktı.
Ben iki hikayeyi de beğendim. Özellikle ağır kitapların üzerine okunup zihin rahatlatılabilir.