Hadi yorumlarda buluşalım :) Siz de bu fikirde misiniz ?
Yaşanmamışlık ne kadar çoksa ölüm korkusu da o kadar şiddetli ..
Sayfa 76·Kitabı okudu
Evet doğru ama yarım bir tespit. Çünkü bir de yaşanmışlıkların fazla olduğu bir durum var ki insani hayata daha çok bağlar, içimizdeki yaşama istediğini körükleyip bize yaşamak için çok daha fazla neden verir. Tabi bu durumun yarattığı doyum mevzusunu da göz ardı etmemek gerekir. Her şeyi yaşamış birinin içindeki tamamlanmamışlıktan gelen doyumdan kaynaklı korku ile hayata geç kalmış veya yarım kalmış birinin korkusu asla bir olmayacaktır.
Büşra
Yaşanmışlıklar hayata kök salar, hayata tutunmaya güçlendirir doğru. Kısaca aslında dolu dolu yaşanmış bir hayat, dolu bir vedayı getirir beraberinde. Ama diğer yandan, yaşanmamışlıklar da güçlü bir motivasyon kaynağı olabilir insan için. Tamamlanmamış şeylerin peşine düşme isteği daha canlıdır. Çünkü ihtimaller vardır. Her iki durum da insanı hayata bir şekilde bağlama gücüne sahip aslında . Burak
Kısmen de olsa aynı fikirdeyim. Çünkü risk alarak yaşamayı göze alabildiğimiz oranda hikayelerimiz de artar.
Büşra
@Vedatbelli bahsettiğim de o zaten kendimizi eksik ya da tamamlanmamış hissetmek. Katılıyorum söylediklerinize