2025 25. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2025 00:00
Enteresan bir kitap. Ev toplamayı anlatan kitap mı olurmuş diyebilirsiniz ama gerçekten ev toplamayı anlatıyor. Ben kendimi bildim bileli dağınık biriyim. Çocukluğumdan beri de bilhassa annemden, "şu odanı topla" , "iğne atsan yere düşmez" gibi lafları fazlasıyla işitmişimdir. Özellikle son yıllarda ise bu durum evi toplamayı aşırı istemek ama buna ilişkin motivasyonu ve gücü kendimde bulamamak şeklinde tezahür etmişti. Bu konuda bir kitap okumak, motivasyon videosu izlemek gibi bir niyetim de yoktu esasında ancak kıymetli Beyhan Budak ın, kendisine göre okunmadan ölünmemesi gereken kitaplar listesinde Hayatı Sadeleştirmek İçin dan bahsedince ben de bir göz atayım dedim. 1 günde kolayca bitirilebilir bir kitap olmasına rağmen, yoğunluktan ve yaz bunalımından Temmuz ayında kendisine hiç dokunmadım :) Ancak kitap bir çırpıda okunabilecek düzeyde. Temel mantığını özetlemek gerekirse, önce at, kalanlara da iyi davran diyor kısaca :) Hatta evinizi sadece 1 kez benim konmari metodum ile toplarsanız, bir daha hiç toplamayacaksınız diyor yazarımız. Kitap aslında oldukça bilinen basit şeyleri anlatmasına rağmen beni motive etti ve harekete geçtim. Bu sebeple dağınıklık problemi yaşayan herkese tavsiye edebilirim.
Hayatı Sadeleştirmek İçinMarie Kondo (Konmari) · Epsilon Yayınları · 20151,230 okunma