2025 28. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2025 22:35
Anna Karenina (2 Cilt Takım) Kitabı okumadan önce duyumlarımdan dolayı bir aşk romanı sanıyordum. Bence alakası bile yok hatta artırıyorum aşk romanı demek yazarın emeğine saygısızlık olur. Çünkü Anna kitaba ismini vermese başrol olduğunu düşünmeyecek çok kişi olur, şahsen bende öyle düşünürdüm. kitabı okurken sürekli kendime "karakteri sevmemek, kitabı sevmemek değildir" diye hatırlattım çünkü Anna bırakın sevmeyi nefret beslediğim biri oldu. Bu yüzden de kitabı okurken çok zorlandım. Kitapta sevdiğim tek bir karakter vardı o da Levin, gelişimini, hayatını okumak çok keyifliydi hatta sayıca bence kitapta en çok bahsedilen ve hayatını okuduğumuz kişiydi. Konusuna gelecek olursak, aldatmak ve bunu kendinde meşrulaştırmak için karşındaki kişiyi aşağılamak midemi bulandıran düşüncedir, kitapta bolca var. Özellikle Anna'nın, Levin ile tanıştığı ve onun evli olduğunu ve Kiti'nin eşi olduğunu bilmesine rağmen onu etkilemeye çalıştığı ve kendince düşüncesel tartışmasında karısına sadık bir adamı bile etkilebiliyor ken diye söylediği saçma cümleler ona karşı hislerimin nefrete yükseldiği noktaydı. kitapta herkesin hatası çok net bir şekil de yazılmış Anna hariç. Nedense yazar Anna karakteri ile bağını koparamamış ve ne hata yaparsa yapsın ona acımamızı, üzülmemizi ve sevmemizi bekliyor. Anna üzüldüğüm tek yer, bu yasak tutkunun tek kurbanı ve tek hesap sorulanı olması oldu. Yazar insanların düşüncelerini o kadar güzel açıklamış ki kendinizi o kaosun içinde buluyorsunuz. Ortamın politik görüşleri bence kitabın asıl konusu fazlaca tartışma barındırıyor. Lev Tolstoy
Anna Karenina (2 Cilt Takım)Lev Tolstoy · Can Yayınları · 202555,5bin okunma