are they lovers? worst.
2025 40. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2025 09:39
Selamlarrrr bugün Tanrı ve Gumiho'in incelemesine hoşgeldiniz. (2 haftadir inceleme atmadigim icin paslandim) spoiler yok(supheli ama olabildigince duzgun anlatmaya calisacagim spoilersız sekilde) Kitabin %80inde kore mitolojisinde varlıkların adı geciyor, Ana karakterlerimiz de kore mitolojisinde gecen bazi varliklar. Tabii size bu varliklarin ozelliklerini falan acikliyor alt kisimda yinede bazi terimlere (ornek:dokuz kuyruklu tilki, yada kore mitolojisi tanrilarina vb hakim olmaniz dah iyi olabilir) Fantastik kore dizilerini sevenler ozellikle Tail of the nine tailed, Kpop demon hunters falan izleyenler bu kitabi cok buyuk ihtimalle seveceksiniz. Hikayeye giris kismi guzeldi bence cok alakasiz yerlerden konuya girilmis Ama gittikce ilginclesen bir giristi okuyucuyu kitaba daha cok bagliyor(#k:57525nin baslangici gibi dusunun asiri alakasiz yerden konuya girilip kilit nokta okuyucuya anlatiliyor) Kargalar Meclisi demisken Seokga BAYA BAYA Kaz'ı hatırlattı bana hem bu grumpy hava hem de baston olayi, o kadar benzettim ki acaba yazar Kaz'dan mi ilham almis diye dusundum. Grumpy sunshine oyle cok gicigim olan bir trope degil ama sizce de erkegin grumpy olup kadinin neseli ve sunshine oldugu cok fazla kitap okumadik mi? Ana erkek karakter huysuz, kaba ve hayattan sogumus. Kadin karakter ise neseli, surekli gulen, adeta yasayan bir gun isigi. Erkek karakter kadın karakterimiz ile birlikteyken tum huysuzlugu ucuyor, adeta bir golden retriever oluyor bla bla. biraz da tam tersini okusak olmaz mi?? Kitapta olan sekli ile de o kadar gozume batmiyo yinede belirtmek istedim. Ayni zamanda bircok okurun(ozur dilerim ama bahsettigim okurlarii okudugum kitaplar cogunlukla fantastik-smut iceren kitaplar oluyor) eridigi su ana kadın karakterin normal insan yaslarinda olup ana erkek karakterin binlerce yasinda ölümsüz biri oldugu kitaplar gibi degil de iki naa karakterin de ölümsüz ve COK COK GUCLU mitolojik varliklar olmasi gercekten beni sevindirdi. Enemies to lovers guzel islendigini dusunuyorum 200. sayfadan asking itiraf eden kitap karakterleri gibi degillerdi hem de enemies kismi dusman dusman olmus gercekten. Hani'nin bacagini yaralayan olay da anliyosunuz zaten spoi olmasin diye soylemiyorum, cok zevk aldim okurken. Biraz daha cesitli yan karakterler gorebilirdik bu da elestirilerimden biri olacak. Sadece Dok-hyun, Hyun-tae, Somi, Amir Shim falan vardi Hwanin'i 200 sayfada bir kez gordugumuz icin onu yan karakterlerden saymiyorum. Bunu soylemek spoiler degil bence, yan karakterlerden cogunun hikayede kilit rolleri vardi yani cogu cidden onemliydi. Bende sadece bos beles sacma sapan karakterler olsun demiyorum ama biraz da soyle eglenceli, komik, kaotik yan karakterler olsa tadından yenmezdi. Olay akisi ortalamaydi yani, plot twistler guzeldi sasirdim(mimik oynamadı..) Kitabin sonunda Hwanin ve Seokga'nın diyaloğu beni baya etkiledi öyle kaldim. Ayrıca sonda Tanrısal Dedikodularin bas editorun ogrenmemiz komik bir detay. Kitabin sonu cuk oturmus baska nasil anlatayım biraz aglamis olabilirim okurken. Wisteria ve Çan'ın sonuna benzettim. Sonuc olarak Keyifli ve her şeyin dozunda oldugu bir kitaptı. İncelemeyi bitirmeden bir uyari yapayim sanirim bu kitabi Turkce olarak ilk ben okudum oyle degilse bile hic yorumu yoktu, sadece konusunu biliyordum. Ama Athica Allah askina su kitaplara bir smut uyarisi koy ya. Asiri derecede sayfalarca devam eden bir smut yok 1-2 sayfaydi o yuzden atlayarak okuyabilirsiniz diye dusunuyorum. Kore mitolojisi, kdrama ile ilgilenenler ve diger fantastik okurlarina bu kitap onerimdir:)) Cok uzun araliklarla inceleme yaziyorum o yuzden bu incelememde karisik olduysa lutfen kusura bakmayin. Buraya kadar okuyanlara cok tesekkur ederimmm Hepinize keyifli okumalar dilerim<3 Sophie Kim
Tanrı ve GumihoSophie Kim · Athica Yayınları · 202525 okunma