2025 16. kitabı
Eeee şey nerede kalmıştık :) Tabi ki yeni inceleme de :)) Bu sefer okurken beni çok yoran bitirmek için çaba sarf ettiğim İxib Adasıİxib Adası kitabı ile sizlerleyim. Yazarın bu ilk kitabı değil umarım da son olmaz ama yazma konusunda bayağı kat etmesi gereken yol var.(Bu benim düşüncem) İncelemeye geçmeden önce bazı eleştirilerimi sıralamak istiyorum. Her okuduğum kitap iyi olacak değil. İlk eleştirim Tutku SavurTutku Savur kitabı paylaştığımda kitabın editörlüğünü mizanpajını ve kapak tasarımını kendisinin yaptığını söylediği için onunla başlıyorum. Editörlük kısmında benim adıma çok zayıf kalmıştı. Belki de mükemmel bir kitabı bu hale getirdiği için puanım sadece editöre olacak( 5) oda emeğe saygı duyduğum için verdim. İkinci eleştirim redakte kısmında yine Tutku hanımın okurken ve düzetirken yazarla dirsek temasında bulunup bir yerde ki mantık hatasını düzeltmemesine:( bu benim için önemli bir detay Üçüncü eleştirim de yazarın kendisine yazarken kullanmış olduğu kelimeler tıbbi anlamda çok yordu. Bazı konuları çok detaylı yazmasına gerek var mıydı? Bu kadarına gerek yoktu. Şimdi gelelim kitaba Mark Terasa ve Süleyman'ın kurduğu dedektiflik bürosu aslında ilginç olayları araştıran bir ekip hatta kitabın birinci bölümünde bununla ilgili bir olay bile geçiyor. Dna üzerine ilginç bilgileri öğreneceğiniz bu kitapta dnamızda bulunan İxib geninden bahsederken yazar SMA ve Aids gibi hastalıklara da yer vermiştir. Hatta manyak bir profesörün genlerin insan üzerine etkisini ortaya çıkarmak adına dört büyük kitapta adı geçen peygamberlerin mezarlarından usulsüz dna alacak kadar da ileri gitmiştir. Sonrasında kitap ikinci kısma geçiş yapıyor. Burada Robert denilen polisin bir adaya gitmesiyle olaylar tam anlamıyla başlıyor. Robert bu adaya gelişiyle ilginç durumları önce anlamaya sonra da çözmeye karar veriyor. Ailesine gizli yollardan gönderdiği dna örneklerinin sonucu ise onu işin içinden çıkılmaz bir yola sokuyor. Ada sakinlerinin belli bir sayıda aynı yaşta çocukları olan üstelik çocuklarının bir kız bir erkek olması gibi ilginçliklerle dolu bu adada ortaya çıkan bir varlık tüm her şeyi sorgulamaya ve araştırmaya başlamasına neden olacaktır. Robert bu konuda yalnız değildir. Din adamı Arthur ve öğretmenlik yapan aslında görevi bu olmayan Bety ile(ay isim yanlış değildir umarım) olayları bir şekilde araştırmaya başlarlar. Buldukları sonuçlar aslında günümüzü de çok fazlasıyla ilgilendirir cinstendi. Benim bir sözüm vardır. Shaula - Akrebin YükselişiShaula - Akrebin Yükselişi kitabını okuduğumdan beridir kullanırım. Bu dünyanın sonunu teknoloji din ve siyaset getirecek derim. Kitapta bilim insanlarının manyaklığını okuyacaksınız. Araştırma adı altında yapılan saçmalıkları da göreceksiniz. Robert'in olayları araştırırken yaşadıkları kitabın tansiyonunu yükseltip okuyucuyu sürüklüyor. (2. bölüm adına sözlerim) Adem NoahAdem Noah ile yaptığım görüşmede tıbbi bilgisinin olduğunu söylediği için kitabı okurken bunu unutmamanızı belirtmek isterim. Geldik bir incelemenin daha sonuna başka kitaplarda yeniden buluşmak üzere şimdilik hoşça kalın dostça ve kitaplarla kalın sevgimdesiniz
İxib AdasıAdem Noah · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20259 okunma
Eleştirileriniz, beğeni ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Tutku hanım romanın kapağını hazırladı ve arka kapak yazısına ekleme yapmıştır. Bunun haricinde içerikle ilgili hiçbir mudahele yapmadığını daha önce belirtmiştim tekrar belirtmek istiyorum. 6 romanımı da hiçbir yayınevi veya birinin desteği olmadan tek başıma hazırladım. Hiç kimseye reklam da yaptirmadim... Nuray hanım gibi tecrübeli bir ismin eleştirilerini göz önüne alırım. Bir yazar okunmadan bilinmez. Bu yüzden herkesi romanlarımı okumaya davet ediyorum Kitapla kalın...🤷🌷🤗
Yapıcı eleştiriler her zaman yazara ivme kazandırır düşüncesindeyim. Eline sağlık 🙏
carpediem
Teşekkür ederim 🙏🏻
Eleştiriye açık bir yazar olarak şunu söyleyebilirim ki alınması gereken çok dersler var , bana göre son derece düşündüren bir o kadar da okurken dikleştiğim bir inceleme oldu ama her şeyden önemlisi tavsiyeler dikkat çekici.
carpediem