2025 168. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2025 00:00
"İKAME AŞKLAR" "Hiçbir zaman özgür olamayacağına dair bir korku yerleşti içine, hep bir insana, bir kuruma, bir alışkanlığa bağlı olacağını fark etti. Ne kadar koşarsa koşsun, geçmişin bulutunun gölgesinden kurtulamayacağını düşündü. İçi karardı." Hayat bazen sessizce öğretir bize; eskisini unutturur, yenisini ise bir süre sonra kalbimizin en kıymetli köşesine yerleştirir. Geçmişin ağır yükünü sırtında taşıyan iki insanın, kırık dökük kalplerinden yeniden filizlenen bir sevdayı nasıl keşfettiğinin hikâyesi bu kitap. Her yara bir hikâye anlatır… Her acı, aslında gizli bir öğretmen gibi durur yanı başımızda. Kahramanlarımız da böyle başlıyor yola. Yaşadıkları kırgınlıklar, yitip giden hayaller, kapanmamış defterler… Ama aynı zamanda yeniden başlamanın ürkek ama umutlu adımları. Geçmiş… Bazen hafifçe omzumuza dokunur, bazen de ayağımıza dolanıp adım atmamızı zorlaştırır. Ama hayatın bize sunduğu en kıymetli armağanlardan biri, en zor anlarımızda bile elimizde tuttuğumuz küçücük umut kırıntılarıdır. O umut, bazen bir buğday tanesi kadar küçüktür; ama bizim için bir dağ kadar büyüktür. Çünkü onsuz geçen günlerin karanlığını biliriz. Peki, yalnız mıyızdır acılarımızda? Cevabı biliyoruz: Hayır. Aynı acıdan geçmiş, benzer yaralar taşıyan insanlar mutlaka vardır. Ve bazen, kader onları bir araya getirir. İşte Selman ve Banu da böyle karşılaşan iki yaralı kuş… Bu iki karakter, acılarından tanıyor birbirlerini. Yara izlerini okuyor, sessizliklerini anlıyor, suskunluklarının ardındaki hikâyeyi görüyorlar. Ama hayat bu; kimi zaman karşımıza çıkan insan yaralarımızı sarar, kimi zaman da yeni bir yara açar. İyileştirir ya da daha derinlere çeker… Ve biz bunu ancak yaşayarak öğreniriz. Roman, Selman ve Banu’nun ortak acılarından filizlenen, hem kırılgan hem de derin bir bağın hikâyesini şiirsel bir dille anlatıyor. Sayfalar ilerledikçe okur, onların yolculuğuna eşlik eden bir yoldaşa dönüşüyor. Hikâyenin finali ise tahminleri alt üst eden, çarpıcı bir sürprizle geliyor. Selman ve Banu, sadece birbirlerine değil, aslında kendilerine de uzanıyorlar. Onların hikâyesi, birçok kişinin kendi hayatında karşılaşabileceği duygulara ayna tutuyor. Karakter gelişimleri ve aralarındaki kimya, kitabın en güçlü yanlarından biri. Bizler zamanla bu iki yaralı ruhun iyileşme sürecine ortak oluyoruz. Roman, aşkı yalnızca mutlu anlardan ibaret görmeyen, geçmişin gölgesinde bile ışık arayan herkese dokunuyor. Karakterler acı ile umut, kayıp ile yeniden doğuş arasında ince bir çizgide yürürken, okur da kendi hayatına dönüp bakma fırsatı buluyor. En çok da şu gerçeği hatırlatıyor: Cesaret, bazen yeniden sevmeye karar vermektir. Ve her yeni başlangıç, kalbin derinliklerinde çalınacak yepyeni bir melodidir. Final sayfasına geldiğinizde, beklenmedik çarpıcı bir son bizi karşılıyor. O son, yalnızca karakterlerin değil, bizim de kalbimizde iz bırakıyor. Belki de siz de fark edeceksiniz; bazen en kırık anımız, en güçlü yeniden doğuşumuzun başlangıcıdır. Eğer geçmişin gölgesinde filizlenen bir umudun, geçmişin izleriyle baş etmeye çalışan, içinde umut ve aşkı hala taşıyan, iki insanın hikâyesini okumak isterseniz, bu kitap sizi hem derinden yaralayacak hem de umutla saracak. Yüreklerde yeni melodiler çalacak. Kitapla Kalın.
İkame AşklarJan Devrim · Ayrıkotu Yayınları · 20258 okunma