Jean-Christophe Grangé hayal dünyasına ikinci defa adım atmak oldukça keyifliydi.
Jean-Christophe Grangé 'nin polisiye gerilim romanı Kurtlar İmparatorluğu,bizleri bu defa Fransa'dan Türkiye'ye uzanan karmaşık ve soluksuz bir maceranın içine çekiyor.
Kitap, hem bir seri cinayet soruşturmasını hem de bir kadının hafıza kaybıyla mücadelesini ustalıkla birleştirerek çok katmanlı bir hikaye sunuyor.
Hikaye, Paris'in Türk göçmenlerin yaşadığı mahallesinde vahşice işlenen cinayetlerle başlıyor. Bu cinayetleri çözmekle görevlendirilen genç polis Paul Nerteaux, karmaşıklaşan soruşturmada deneyimli ve sıra dışı yöntemleriyle bilinen eski polis Jean-Louis Schiffer'dan yardım ister. Bu iki polisin yolu kesiştikçe, kendilerini Türk mafyası, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı ve derin siyasi komploların içinde bulurlar.
Paralel bir hikayede ise, şiddetli baş ağrıları ve yüzleri tanıyamama gibi sorunlar yaşayan Anna Heymes adında genç bir kadın vardır. Anna, kendi geçmişini sorgulamaya başlar ve yaşadığı psikolojik sorunlar, cinayet soruşturmasıyla beklenmedik bir şekilde iç içe geçer. Olaylar derinleştikçe, cinayetlerin ardında çok daha büyük ve karanlık bir örgütlenme olduğu ortaya çıkar. Roman, Fransa'da başlayıp İstanbul'a, hatta Nemrut Dağı'na kadar uzanan bir kovalamacayla okuyucuyu sürekli diken üstünde tutar.
Kurtlar İmparatorluğu, Jean-Christophe Grangé imza niteliğindeki ayrıntılı kurgusu, yoğun gerilimi ve sürükleyici anlatımıyla dikkat çekiyor. Yazar, gazetecilik geçmişinin de etkisiyle, farklı kültürleri ve toplumsal yapıları gerçekçi bir şekilde yansıtmaya çalışıyor. Özellikle Fransa'daki Türk göçmen topluluğunu, Türkiye'nin yakın siyasi tarihini ve Ülkücü hareket gibi konuları bir polisiye kurgunun merkezine yerleştirmesi, kitabı diğer gerilim romanlarından ayırıyor.
Kitabın en güçlü yönlerinden biri, olayların ve karakterlerin derinlemesine işlenmesi Jean-Christophe Grangé, Paul ve Schiffer gibi birbirinden farklı iki polisi, ortak bir amaç etrafında birleştirirken, Anna'nın psikolojik durumunu da etkileyici bir şekilde anlatıyor. Bu paralel hikayelerin birleşme noktaları, okuyucuda merak uyandırıyor ve gerilimi artırıyor.
Bana göre kitabın tek eksik yanı Türk tarihi ve kültürüyle ilgili bazı yerlerde yüzeysel kalınması ve hatalar yapılmasıdır.
Sonuç olarak, Kurtlar İmparatorluğu, temposu hiç düşmeyen, sürükleyici ve zekice kurgulanmış bir gerilim arayanlar için kesinlikle okunması gereken bir roman.
Jean-Christophe Grangé, bu kitabında bizleri sadece bir suçun peşinden koşturmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal sorunları, psikolojik dramları ve insan doğasının karanlık yanlarını da sorgulatan çok yönlü bir eser sunuyor.
⋆ ˚。⋆୨୧˚ TANRI TÜRK E YÂR OLSUN ˚୨୧⋆。˚ ⋆