Arafta Bir Duygu
2025 31. kitabı
Kitaptaki dünya oldukça ilgi çekici ve ilerleyişi her türlü yeniliğe açılabilmesine fırsat sunularak oluşturulmuş. Bu açıdan kitabı sevdim, Londralar arasındaki atmosferi okurken gayet güzel hissedebildim fakat yine de tam olarak yeterli değildi. Yeterli olmayan bir diğer konu ise karakterlerin aşırı yüzeysel kalmaları, maalesef ki ben karakterlerle ufaktan bile olsa bağ kuramadığımda kitabın içine giremiyorum. Sırf bu sebepten dolayı da kitabı karakterler gibi yüzeysel okumaya devam ettim. “Elimden bırakamadım, çok sürükleci” gibi şeyler söyleyemeyeceğim, olaylar da bununla birlikte yüzeyseldi. Kitap kötü diyemem fakat iyi de diyemiyorum, sırf ilk kitap ve giriş kitap olduğu için bu şekildeydi diye de kendimi avutamayacağım. İlk kitap olması yüzeysel olmasını gerektirmemelidir, eğer karakterlerde o yoğunluğu ve içtenliği hissedebilseydim, diğer yüzeysel unsurlar gözüme batmazdı ve belki o zaman giriş kitabı olduğu için bazı şeyleri görmezden gelebilirdim. Kitap potansiyeli yüksek bir kitap, eminim ki ikinci ve üçüncü kitabında üst seviyelere ulaşıyordur, bunu görebiliyorum. Yorumumda acımasız olma sebebim de tamamen kitabın potansiyelinin olmasıyla alakalı. Kitabın sonlarındaki ufak detaylarda karakterlerin aralarındaki bağın artması, olayların heyecanlı gelişeceğine dair hislerimi kabarttı. Kısacası bunu kitap biterken hissetmekten ziyade başlarda veya ortalarda hissedebilmeyi isterdim. Fantastiğe giriş aşamalarındaysanız veya da okurken beni çok yormasın ama çok boş da olmasın diyen biriyseniz keyif alabileceğinizi düşünüyorum. Benim gibi karakterleri daha derin hissetmeye ihtiyaç duyuyorsanız ve olayların bir tık daha içten, derin ilerlemesini seven biriyseniz başlamadan önce bir kez daha düşünebilirsiniz, bu detayları bilmenizde fayda var.
Sihrin En Koyu TonuVictoria Schwab (V.E. Schwab) · Pegasus Yayınları · 2019368 okunma