2025 125. kitabı
"Bir gün Elizabeth Douglas onu bıraktığı için pişman olacaktı. Bir gün onun nasıl bir adam olduğunu görecek ve şu anda hissettiği tüm özlem ve çaresizlikle onu isteyecekti ama o zaman çok geç olacaktı." Herkese selamlar. Bitmeyen seri Highland muhafızlari'nda sondan önceki kitap olan #kaya yorumu ile geldim. Serinin sanırım en "naif" sayılabilecek kitabiydi. Sanki bizim savaşçılar ile alakası yokken araya biraz farklı bir tat olsun dermiscesine alınmış bir hikaye gibi geldi. Seriden sıkıldıgim için mi bilmiyorum ama öyle aman aman sevdim diyemem. Kadin karakterin mantıkla hareket etmeye çalışması ama bir yandan da "premses" tavırlarında olması beni çok yordu. Gerçek hayatta böyle kizlar seviliyor. Herseye "ay, uy, of" diyen bu dünyada da "premses" oluyor, bunu bir kez de kurgu uzerinden animsadim Serinin bu kitabi zengin kız fakir oğlan klişesini içeriyordu. Hani var ya fakir oğlan sonra zengin olur sonrada o kıza ne kaybettiğine donde bir bak der. Hah işte tam öyle gelişti hersey. Ama yine de Demirci'nin oğlu sabırlı iyi niyetli güzel seven bir adam oldu da Elizabeth hanım yırttı. Seride o kadar adam geldi geçti hiçbiri de bu muameleyi görmedi, hepsinde kizlar peşinde koşup gurursuzluk yaptı. Ama neyse ki ogluşum gurursuz yaklasmadi kızı yine kosturdu Seriye baslarken benim en çok ilgimi çeken Iskocya tarihinden esinlenerek ve kitaplar içerisinde (ilk başlarda yani) bunu bolca yedirerek anlatmasiydi. Ama karakterler bitmez olunca bu tarihi esintiler bitti sanki ve gittikçe bu anlatımlar azaldı. Açıkçası böyle olunca da benim biraz ilgimi yitirmemi sagladi. Cunku serinin genel hatlarına baktığınız zaman ilk çağdan hallice, tek düşündükleri cinsellik olan insanların tavırları sıkmaya başladı. En azından savaş sahnelerinde biraz aksiyonda oluyordu ve bu sayede heyecanı devam ediyordu. Şimdi sorsanız ilk 3 veya 4 kitabi anımsıyorum, devamı yok bende. Cunku akılda kalıcı bir yanı kalmadı. Neyse ki son kitapta çıktı ve o da serinin en merak ettiğim karakteriydi. Umarim jübileyle güzel bir son olur. KayaKaya Monica McCartyMonica McCarty
KayaMonica McCarty · Nemesis Kitap · 202526 okunma