Puan vermedi·341 syf.····Okunma: 17 Kasım 2024 21:48 Merhaba sevgili kitapseverler,
Bugün bir kişisel gelişim kitabıyla geldim:
Atomik Alışkanlıklar-@jamesclear
Öncelikle kitabın isminden başlayayım çünkü seçilen isim tüm kitabı gerçekten açıklayan bir tabir olmuş. İyi bir alışkanlık kazanmak istiyorsak veya kötü bir alışkanlıktan kurtulmak istiyorsak konuya büyük adımlarla girmenize gerek yok, kendinizi korkutmayın ve minnacık adımlarla başlayın diyor.
Örneğin, spora başlamak istiyorsan bir gün sadece egzersiz kıyafetlerini giy, ikinci gün dışarı çık, üçüncü gün ise salona gir ve sadece 5 dk spor yapıp dön.
Tek bir örnekle Atomik Alışkanlık ismini vermiş olayım.
Ben kitabın okur tarafından yazılmış adımların not alınıp minik minik yapılmasıyla etkili olacağına canı gönülden inanıyorum. Her kim okursa okusun, bu adımları uygulamadığı sürece kitabın etkili olmadığını düşünecektir ki bu zaten doğru bir sonuç da olur.
Yazılanları ciddiye alıp uygulamanız gerekiyor.
Kitapta sözü edilen 4 Yasa var. Bunlar:
Görünür Kılmak
Cazip Kılmak
Kolaylaştırmak ve
Tatmin Edici Kılmak başlıklarında ele alınmış.
Her bölüm sonrası da çok tatlı bir bölüm sonu özeti ile bilgileri toparlamış.
Alışkanlıklarımız kimliğimizdir diyerek daha temelden girmesini; "En iyi, iyinin düşmanıdır." diyerek de mükemmelliyet beklemekten hiçbir işe başlamayan insanlara burdan da bir bakış açısı vermesini çok beğendim. Çoğu insan sağlıklı beslenmek, spora başlamak, kitap okumaya başlamak gibi yararlı alışkanlıklara ilk adım için mutlaka pazartesiyi beklediği gibi bir gerçek var. Mükemmel olmayacaksa da başlamanın manası yok diyerek kendine hep ket vurma durumuna şahit oluyoruz gerçekten.
Hayatında daha iyi bir kimlik oluşturmayı hedefleyen, kendinde bir şeyleri iyiye dönüştürmek isteyen kişilerin bu okumayı yapmasını gerçekten tavsiye ediyorum.
Okunsun, not alınsın, uygulansın
Daha iyi bir sen mümkün